Viitorului Uniunii Europene în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei

viitorului uniunii europene în contextul agresiunii militare a rusiei împotriva ucrainei Institutul European din România a publicat interviul acordat de domnul Mihai Sebe, coordonatorul Serviciului Studii Europene revistei lunare Układ Sił despre evoluția viitoare a Uniunii Europene în contextul războiului din Ucraina.

Institutul European din România a publicat interviul acordat de domnul Mihai Sebe, coordonatorul Serviciului Studii Europene revistei lunare Układ Sił despre evoluția viitoare a Uniunii Europene în contextul războiului din Ucraina. 

Interviul a avut loc în marja conferinței Three Seas One Opportunity, care a fost organizată în luna mai a acestui an de către Universitatea din Zielona Góra, publicația lunară Układ Sił și Collegium Nobilium Opoliense. 

În intervenția sa, acesta a menționat implicarea activă a României în desfășurarea procesului de extindere și semnificația deosebită a acordării statutului de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova. 

De asemenea, a amintit importanța unei abordări raționale a viitorului Uniunii, care să pună accent pe solidaritate, coeziune și pe o cooperare transatlantică aprofundată, după cum a rezultat și din concluziile Conferinței privind viitorul Europei.

Interviul în limba engleză și în limba poloneză este disponibil aici.

(Mihaela-Adriana Pădureanu, expertă, Serviciul Studii Europene)www.rri.ro
Publicat: 2022-09-30 16:27:00
Vizualizari: 332
TiparesteTipareste