Românii de lângă noi

românii de lângă noi Ucraina, după 8 luni de război. Situația etnicilor români de acolo. Proiecte finanțate de DRP și derulate împreună cu Centrul Media BucPress și cu Institutul de studii politice și capital social din Cernăuți.

Până pe 10 noiembrie 2022, elevii și tinerii etnici români din Ucraina și din Serbia, cu vârsta maximă de 18 ani, se pot înscrie la concursul de eseuri "Îmi bate inima în limba română", derulat de Asociația Diplomație și Identitate Culturală Europeană (ADICE) în parteneriat cu Centrul Media Bucpress Cernăuți, Centrul de Informare al României din Ismail, Asociația Românii Independenți din Serbia și Asociația Cadrelor Didactice din România și finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Interviu cu istoricul Mihai Floroiu, președinte fondator ADICE și coordonator al proiectului


Participă: dr. Marin Gherman, jurnalist, politolog, scriitor, președinte fondator al Centrului Media BucPress și director al Institutului de studii politice și capital social din Cernăuți, lector universitar asociat al Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava.



RadioRomaniaInternational · Românii de lângă noi - 02.11.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-03 12:05:00
Vizualizari: 1313
TiparesteTipareste