Poziţia SRR în cazul derapajului nepermis al unui politician maghiar

poziţia srr în cazul derapajului nepermis al unui politician maghiar Luare de poziție a Societății Române de Radiodifuziune în cazul declarațiilor unui politician maghiar la Sfântu Gheorghe.

În fluxul de știri al Societății Române de Radiodifuziune și în spațiul public a apărut știrea care relatează despre un derapaj nepermis al unui politician maghiar aflat în România. Un jurnalist maghiar al Radio România și alte două etnii au fost amenințate în discursul unui politician extremist din Ungaria.

 

În mesajul său, acesta spune: “…puteți să o vedeți pe Parászka Boróka, o puteți auzi la Radio Târgu-Mureș. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm  că am ajuns unde suntem“.Politicianul a mai adăugat, cităm: "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar".

 

Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome și a comunității evreiești, este menţionat și numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societății Române de Radiodifuziune.

 

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile mai sus amintite drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democrației, ale statului de drept, declarațiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică și tolerantă.

 

Societatea Română de Radiodifuziune condamnă în aceste timpuri grele, cu fermitate, orice comportament extremist și manipulator care propagă și incită la violență și își exprimă dezacordul cu privire la acest tip de abordare.

 

Luptând pentru echidistanță, imparțialitate și informare corectă, în conformitate cu misiunea sa publică, în spiritul apărării eticii și libertății jurnalistice, precum și în calitate de sursă credibilă și relevantă de știri, Societatea Română de Radiodifuziune dorește să condamne ferm și să descurajeze atitudinile părtinitoare și extremiste și continuă să facă parte din tabăra apărării adevărului și a valorilor descrise în Constituția României.

 

Răzvan Ioan Dincă

Preşedinte Director General

 

În susținerea celor de mai sus semnează în unanimitate, în spiritul valorilor democratice esențiale, toți membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune:

 

Radu F. Alexandru, Annamaria Bodoczi, Alexandra Bogdan, Sorin Faur, Radu Herjeu, Milan Manyura, Dragoş Pătlăgeanu, Liviu Popescu, Oana Rusu, Ruxandra Săraru, Marius Dorian Tănase, Maria Țoghină


www.rri.ro
Publicat: 2022-11-04 12:17:00
Vizualizari: 929
TiparesteTipareste