Sport Club RRI: Rugby

sport club rri: rugby În lumea rugby-ului, luna noiembrie este dedicată meciurilor-test între echipele naţionale.

În lumea rugby-ului, luna noiembrie este dedicată meciurilor-test între echipele naţionale. Putem asista la confruntări de înalt nivel între formaţii din diferite emisfere, întâlniri pe care, altfel, le-am vedea doar la Cupa Mondială. Aşa a fost, zilele trecute, jocul de la Paris, dintre Franţa şi Australia, câştigat dramatic de reprezentativa Cocoşului Galic cu 30 la 29. Interesant este că acelaşi scor s-a înregistrat la Londra, unde Argentina a produs o mare surpriză, trecând de Anglia. Echipa  sud-americană  ne-a adus în atenţie un nou mare jucător: Emiliano Bofelli, eroul "Pumelor" în acest joc, pe parcursul căruia a înscris 25 de puncte, printr-un eseu, o transformare şi şase lovituri de pedeapsă.


România a început campania de toamnă cu o victorie, după ce a trecut, sâmbătă, la Bucureşti, de echipa statului Chile, cu 30-23. "Stejarii" au înscris eseuri prin Atila Septar, Marius Simionescu şi Kamil Sobota. Două au fost transformate de Tudor Boldor, iar unul, de Vlăduţ Popa. România a fructificat şi trei lovituri de pedeapsă - una prin Boldor şi două prin Popa.


Calendarul internaţional de toamnă al echipei României mai include două jocuri, tot la Bucureşti. Primul este programat duminică, împotriva unei alte selecţionate sud-americane: Uruguay. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori anul acesta, în luna iulie, la Montevideo. În primul joc s-a impus România, cu 30 la 22, iar în al doilea, Uruguayul, cu 26 la 20.


Sâmbătă, 19 noiembrie, are loc ultima partidă-test a "Stejarilor" din acest an. Elevii antrenorului Andy Robinson vor întâlni Samoa, una dintre echipele cele mai spectaculoase din emisfera sudică. E drept, samoanii nu şi-au început bine campania de toamnă, pierzând, la Padova, cu 17 la 49 în faţa Italiei. Mai trebuie notat că la Bucureşti va mai evolua în aceste zile o echipă din Oceania, şi anume Tonga, care va juca, sâmbătă, cu Chile, apoi, peste o săptămână, cu Uruguayul.


RadioRomaniaInternational · Sport club RRI - 09.11.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-09 11:12:00
Vizualizari: 495
TiparesteTipareste