Târguri de Crăciun în România

târguri de crăciun în românia Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-a deschis la Sibiu şi poate fi vizitat până pe 2 ianuarie 2023, zilnic, între orele 11:00 şi 22:00.

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-a deschis la Sibiu şi poate fi vizitat până pe 2 ianuarie 2023, zilnic, între orele 11:00 şi 22:00. Organizatorii au pregătit, în Piața Mare din Sibiu, peste 100 de căsuțe tematice, o roată panoramică din care se pot admira orașul și Atelierul lui Moș Crăciun. De asemenea, întregul Târg va fi animat de proiecții care vor lumina fiecare clădire din Piața Mare, transformând centrul orașul într-un loc mirific. Ca în fiecare an, cu excepţia perioadei de pandemie, în Piața Mare au fost amenajate căsuțele unde se comercializează diferite produse şi a fost amplasat bradul de Crăciun, înalt de 24 de metri. Atelierele pentru copii, locurile în care se pot face fotografii şi selfie-uri de neuitat, un podium de unde se poate vedea întreg târgul, dar și patinoarul în aer liber sunt o parte dintre atracțiile Târgului.


Expozanți veniți din toată țara vor încerca să-i tenteze pe vizitatori cu decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la produse culinare maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau vegetali. Târgul de Crăciun a fost deschis pentru prima dată în 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană .


Un alt Târg de Crăciun tradiţional a revenit în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, printre atracţii numărându-se concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.  Târgul organizat de Primăria Capitalei este deschis zilnic până pe 26 decembrie, de luni până vineri între orele 12,00 şi 23,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10,00 şi 23,00. Au fost amplasate peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare. Pentru micuţii vizitatori sunt organizate spaţii dedicate activităţilor şi jocurilor interactive, iar la Căsuţa lui Moş Crăciun copiii vor fi întâmpinaţi de spiriduşi, vor putea sta de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze.


În Piaţa Constituţiei a fost amplasat un brad de mari dimensiuni. De asemenea, a fost amenajat un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime. În cadrul târgului există un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri.


Pe scena amplasată în faţa Palatului Parlamentului vor urca coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult religios şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională. Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, vor fi spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale României.

RadioRomaniaInternational · Concret despre România: Târguri de Crăciun în România 24.11.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-24 14:14:00
Vizualizari: 700
TiparesteTipareste