Sport Club RRI - Un turneu de succes

sport club rri - un turneu de succes Turneul feminin de tenis Transylvania Open, desfăşurat între 10 şi 16 octombrie, la Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun turneu al anului la categoria WTA 250.

Turneul feminin de tenis Transylvania Open, desfăşurat între 10 şi 16 octombrie, la Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun turneu al anului la categoria WTA 250. Anunțul vine din partea organizației reprezentative a jucătoarelor profesioniste de tenis,  Women's Tennis Association, care a transmis că turneul a obţinut acest premiu datorită jucătoarelor care şi-au ales competiţia favorită din circuit votând că experienţa de la Cluj-Napoca a fost cea mai bună din lume. Turneele au fost împărţite în trei categorii, după nivelul premiilor. Concursul de la Indian Wells a fost învingător la categoria WTA 1000, iar turneul de la Charleston, la WTA 500.


Turneul Transylvania Open este găzduit de Btarena, sala polivalentă cea mai mare din România, cu o capacitate de 10 mii de locuri. Prima ediție a avut loc în 2021 și a fost câștigată, la simplu, de Anett Kontaveit, din Estonia, care a trecut în finală de favorita publicului, Simona Halep. La dublu s-a impus perechea româno-georgiană Irina Bara / Ekaterine Gorgodze. Anul acesta a câștigat, la simplu, rusoaica Ana Blinkova, iar la dublu, învingătoare au fost Kirsten Flipkens, din Belgia, și Laura Siegemund din Germania. Cu privire la turneul clujean, Agerpres o citează pe Siegemund, care a declarat: "Transylvania Open a fost un eveniment grozav cu un staff foarte drăguţ şi cu idei originale pentru a se asigura că jucătoarele se distrează în timpul turneului şi în oraş, în general".


Lista celorlalți câștigători ai premiilor WTA a avut-o în frunte pe Iga Świątek, din Polonia, care a fost desemnată Jucătoarea anului. La dublu, cele mai bune au fost  Barbora Krejčíková și Kateřina Siniaková, ambele din Republica Cehă. Jucătoarea cu cel mai mare progres a fost  brazilianca Beatriz Haddad Maia, iar revelația anului - Qinwen Zheng, din China. 


RadioRomaniaInternational · Sport Club RRI - Un turneu de succes 21.12.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-12-21 10:17:00
Vizualizari: 419
TiparesteTipareste