Sportivul săptămânii - Jucătoarea de tenis Monica Niculescu

sportivul săptămânii - jucătoarea de tenis monica niculescu În aceste zile are loc, la Abu Dhabi, un important turneu feminin de tenis, de categoria WTA 500, cu premii în valoare de 780 de mii de dolari.

În aceste zile are loc, la Abu Dhabi, un important turneu feminin de tenis, de categoria WTA 500, cu premii în valoare de 780 de mii de dolari. În proba de dublu a competiției, România este reprezentată de Monica Niculescu. Ea face pereche cu japoneza Miyu Kato, o sportivă situată pe locul 38 în clasamentul de dublu al jucătoarelor profesioniste. Cuplul româno-japonez va intra în competiție miercuri, în optimile de finală, împotriva perechii compuse din jucătoarea norvegiană Ulrikke Eikeri și Alexa Guarachi, din Chile, respectiv numărul 51 și numărul 47 la dublu în ierarhia WTA.

Monica Niculescu vine după o săptămână bună, în care a ajuns până în semifinalele turneului de la Lyon, de categoria WTA 250, alături de elvețianca Viktorija Golubic. Calificarea în penultimul act al competiției din Franța a fost cea mai bună performanță sportivă românească a ultimelor zile, motiv pentru care Radio România Internațional a desemnat-o pe Monica Niculescu Sportivul Săptămânii.


Monica s-a născut la Slatina, în data de 25 septembrie 1987. Trăieşte în Bucureşti de la vârsta de patru ani. A început tenisul la cinci ani şi este profesionistă din anul 2002. Cel mai sus în clasamentul mondial de simplu a urcat în februarie 2012, şi anume pe locul 28. A câștigat trei turnee WTA de simplu, respectiv în 2013, la Florianopolis, în Brazilia, apoi în 2014, în China, la Guangzhou, și în 2016, în Luxemburg. Cariera sa de dublu a fost mult mai bogată. Are în palmares 10 titluri WTA, câștigate începând cu anul 2009, când s-a impus la Budapesta, alături de rusoaica Alisa Kleybanova. În ierarhia WTA la dublu s-a clasat cel mai bine în aprilie 2018, când a urcat până pe locul 11. A început anul 2023 cu o calificare în sferturile de finală ale turneului de la Hobart, alături de britanica Alicia Barnett. A făcut apoi pereche cu elvețianca Viktorija Golubic, cu care a ajuns, la Australian Open, până în optimile de finală. În acest moment, ocupă, în clasamentul mondial de dublu, locul 43. 


RadioRomaniaInternational · Sportivul Săptămânii - 07.02.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-02-07 09:45:00
Vizualizari: 679
TiparesteTipareste