Valorificarea talentelor în regiunile Europei

valorificarea talentelor în regiunile europei Asigurarea faptului că regiunile care se confruntă cu o capcană a dezvoltării talentelor devin mai reziliente și mai atractive este esențială în cadrul angajamentului UE de a nu lăsa pe nimeni și niciun loc în urmă.

Menit să sprijine regiunile UE afectate de declinul accelerat al populației în vârstă de muncă, un "mecanism de stimulare a talentelor" a fost elaborat de Comisia Europeană și prezentat în Comunicarea privind valorificarea talentelor în regiunile Europei. Adoptată în luna ianuarie, Comunicarea reprezintă prima inițiativă-cheie din 2023 care contribuie la Anul european al competențelor, așa cum a fost propus de Comisie, care urmărește să dea un nou impuls inițiativelor de recalificare și perfecționare. Talentele trebuie stimulate, iar acest lucru este cu atât mai necesar în regiunile afectate de scăderea forței de muncă și de ponderea scăzută a persoanelor cu studii superioare, precum și în regiunile afectate de plecarea tinerilor, consideră Bruxellesul. 

"Trebuie să ne asigurăm că regiunile care se confruntă cu o scădere a populației și, prin urmare, cu o "capcană pentru dezvoltarea talentelor" au mijloacele de a atrage și de a valorifica roadele investițiilor lor. Schimbările demografice pot fi o oportunitate de a consolida reziliența pe teritoriile UE", a apreciat Dubravka Suica, vicepreședinte pentru democrație și demografie: 

"Între 2015 și 2020, populația în vârstă de muncă a scăzut cu 3,5 milioane de persoane. Ne putem aștepta ca declinul să continue cu încă 35 de milioane de persoane până în 2050. Aceasta reprezintă o provocare enormă. Comunicarea noastră acordă o atenție deosebită regiunilor celor mai afectate de pierderea forței de muncă pregătită, care amenință cu adevărat prosperitatea pe termen lung a acestora. Comunicarea identifică 82 de regiuni reprezentând împreună 30% din populația UE. Am împărțit aceste regiuni în două categorii. Primul este un grup de 46 de regiuni care reprezintă 60% din populația Uniunii și înregistrează un declin rapid al populației în vârstă de muncă și al absolvenților de universitate, ceea ce face dificil ca aceste regiuni să inoveze și să-și îmbunătățească productivitatea. Al doilea este un grup de 36 de regiuni care sunt de fapt afectate de pierderea populației lor tinere cu vârsta între 15 și 39 de ani. Acest grup reprezintă 13% din populația Uniunii. Ambele grupuri întâmpină provocări structurale specifice și toate acestea pot conduce la ceea ce noi numim o capcană a dezvoltării de talente. Acest lucru înseamnă că regiunile nu furnizează destui muncitori în vârstă de muncă și pregătiți din punct de vedere profesional și al educației pentru a atenua impactul declinului populației și al îmbătrânirii populației. Nu este de ajuns să tragem un semnal de alarmă, trebuie să ne uităm la toate instrumentele noastre de politică. Este necesară, de asemenea, o nouă abordare din partea statelor membre, din partea regiunilor, din partea noastră la nivel de Uniune. Astfel, propunem un mecanism de stimulare a talentelor prin comunicarea noastră, scopul acestui mecanism, care are 8 piloni, fiind acela de a ajuta foarte concret la dezvoltarea talentelor acestor regiuni. Le vom oferi sprijin pe partea de formare, reținere și de atragere a persoanelor - de formare a skillurilor necesare pentru a întâmpina noile provocări ale tranziției demografice." 


Comunicarea privind valorificarea talentelor în regiunile Europei oferă soluții adaptate, bazate pe realitatea locului și multidimensionale, inclusiv utilizarea fondurilor și a inițiativelor UE existente pentru a sprijini regiunile cele mai afectate de tranziția demografică în curs și de efectele sale secundare și pentru a preveni apariția unor disparități teritoriale noi și accentuate în UE.


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles 08.02.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-02-08 09:04:00
Vizualizari: 575
TiparesteTipareste