Peste 6400 de militari, poliţişti şi jandarmi vor efectua misiuni în străinătate în 2023

peste 6400 de militari, poliţişti şi jandarmi vor efectua misiuni în străinătate în 2023 Peste 6400 de militari, poliţişti şi jandarmi vor efectua misiuni în străinătate în cursul anului 2023, potrivit informării trimisă de preşedintele Klaus Iohannis către Parlamentul României, care a luat act despre această decizie.

Peste 6400 de militari, poliţişti şi jandarmi vor efectua misiuni în străinătate în cursul anului 2023, potrivit informării trimisă de preşedintele Klaus Iohannis către Parlamentul României, care a luat act despre această decizie. 

Potrivit documentului citat, 4041 de militari vor activa în acest an peste hotare în misiuni NATO, ONU sau UE în Kosovo, Irak, în zona Mării Mediterane, dar şi în zonele de conflict din Africa, India şi Pakistan. Acestora li se vor adăuga şi 2445 de angajaţi ai Ministerului de Interne care vor fi trimişi în misiunile internaţionale care se desfăşoară pe Glob. 

O altă informare dezbătută de senatori şi deputaţi a fost aceea în care Klaus Iohannis a anunţă că a aprobat intrarea, staţionarea şi desfăşurarea de operaţiuni pe teritoriul ţării noastre a detaşamentului spaniol de aeronave multirol pentru executarea misiunilor în cadrul activităţilor de vigilenţă sporită a NATO. 


De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a mai informat Parlamentul cu privire la aprobarea dislocării, în 72 de ore, la nevoie, a Forţei de Răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicatp - VJTF în scoppul pregătirii şi desfăşurării de operaţii militare pe teritoriul ţării noastre, potrivit datelor de planificare transmise de către NATO.




www.rri.ro
Publicat: 2023-03-09 08:48:00
Vizualizari: 2583
TiparesteTipareste