Info Sport

info sport Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat Cupa României la fotbal./ Tenis de masă. La Durban continuă Campionatele Mondiale individuale...

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat Cupa României la fotbal. În finala desfăşurată miercuri, la Sibiu, gruparea din Covasna a trecut de Universitatea Cluj cu 5 la 4, după executarea loviturilor de la 11 metri. Scorul a fost egal, 0-0, atât după 90 de minute, cât şi după prelungiri. Eroul echipei din Sfântu Gheorghe a fost portarul Roland Niczuly, fost jucător al Universităţii Cluj, care a apărat trei lovituri de la 11 metri. Pentru Sepsi au înscris Roland Varga, Alexandru Tudorie, Ion Gheorghe, Marius Ştefănescu şi Mark Tamas, în timp ce Jonathan Rodriguez şi Adnan Aganovic au ratat. Pentru Cluj au transformat Alexandru Chipciu, Ovidiu Bic, Dragoş Tescan şi Dan Nistor, cei care au ratat fiind Ely Fernandes, Jose Gomes şi Ivan Martic. Sepsi a câştigat trofeul pentru a doua oară consecutiv.


Trecem la tenis de masă. La Durban continuă Campionatele Mondiale individuale. Toate cele patru reprezentante ale României în proba feminină de simplu, şi anume Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu şi Bernadette Szöcs, au pierdut, miercuri, în şaisprezecimile de finală. Şi perechea româno-spaniolă Ovidiu Ionescu / Alvaro Robles, medaliată cu argint la Mondialele din 2019, de la Budapesta,  a părăsit competiţia, oprindu-se în optimile de finală ale probei de dublu masculin.


Jucătoarele române de tenis Elena Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru au fost învinse, miercuri, în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Roland Garros, al doilea concurs de Mare Şlem al anului. Ruse a fost întrecută de belgianca Greet Minnen, cu 6-4, 6-1, iar Bulgaru a fost învinsă de jucătoarea americană Kayla Day, tot cu 6-4, 6-1. Cele doua jucătoare române au rămas cu câte 22.000 de euro şi 20 de puncte WTA. România va avea patru reprezentante direct pe tabloul principal de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Patricia Ţig.


Încheiem cu volei masculin. Antrenorul Sergiu Stancu şi-a prelungit contractul cu Arcada Galaţi, echipă cu care a câştigat, în ultimii ani, cinci titluri de campion naţional, din 2019 încoace. Clubul nu a precizat cât timp este valabilă înţelegerea dintre cele două părţi. Sergiu Stancu este şi antrenorul principal al echipei naţionale a României, care va debuta sâmbătă, în Golden League, contra Portugaliei, în deplasare.


RadioRomaniaInternational · Info Sport - 25.05.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-05-25 10:31:00
Vizualizari: 677
TiparesteTipareste