O mie de militari, în prima parte a anului 2014, în Afganistan

 o mie de militari, în prima parte a anului 2014, în afganistan Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, luni, la Breaza, că România va trimite şi în 2014 militari români pentru îndeplinirea misiunilor în Afganistan.

 Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, luni, la Breaza, că România va trimite şi în 2014 militari români pentru îndeplinirea misiunilor în Afganistan, arătând că, probabil, în prima parte a anului numărul acestora va fi de aproximativ o mie, fiind vorba în special de ofiţeri la nivel de instrucţie.

 

'Conform planificării NATO, vom asigura în continuare unităţi şi militari români pentru îndeplinirea misiunilor în Afganistan, dar sigur începând din anul 2014 cu o reducere semnificativă. (...) Probabil în prima parte a anului viitor vom avea undeva vreo mie de militari şi din semestrul II doar militari, mai ales ofiţeri la nivel de instrucţie, dar asta vom şti mai exact după ce se realizează planificarea NATO la nivelul forţelor NATO şi al forţelor internaţionale care acţionează în Afganistan', a declarat Duşa.

 

Potrivit acestuia, efectivele din Afganistan au fost reduse chiar începând cu acest an, diferenţa dintre începutul de an şi semestrul al doilea fiind de 300 de militari.

 

'Tot timpul avem militari în pregătire pentru că urmează acest proces de rotire a militarilor din şase în şase luni şi cei care urmează să plece în teatrul de operaţiuni în ianuarie se pregătesc în cazărmi, în unităţile din care sunt încadraţi pentru misiunile care urmează să le realizeze în Afganistan şi în principal sunt şi măsuri de asigurare a securităţii în zona pe care o avem arondată, dar şi misiunile de a preda către armata afgană, către ministerul apărării afgan, către instituţiile statului afgan procesul acesta de asigurare a securităţii în teritoriile pe care ne-am desfăşurat misiunile', a explicat ministrul. Ministrul Apărării Naţionale a participat, luni, la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Colegiul Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza.

 

Sursa: Agrepres


www.rri.ro
Publicat: 2013-09-17 10:24:00
Vizualizari: 216
TiparesteTipareste