Clătitele umplute cu dulceaţă, cremă de ciocolată, mai rar cu brânză dulce şi papanaşii, re...
În gospodăria tradiţională, lipsită de frigidere sau congelatoare, o problemă importantă era...
În România există tradiția ca Revelionul să fie petrecut acasă, în jurul mesei pe care sunt a...
Este un Crăciun atipic în timpul căruia, din cauza pandemiei, nu mai pot fi respectate unele trad...
La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care...
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi...
Sărbătoarea Sf. Andrei marchează începutul iernii, iar în tradiţia populară noaptea dinaintea...
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi...
La sfârşitul acestei săptămâni, începe postul Crăciunului, eveniment marcat de creştinii ort...
Pentru că în România avem o toamnă cu temperaturi suportabile şi pentru că prunele brumării,...
La sfârșitul lunii octombrie, dovleacul devine vedetă după ce este pus în vitrinele și rafturi...
Întâlnite frecvent în România, chiftelele sunt preparate din carne tocată de porc, cu formă ro...
În multe gospodării din România, în pregătirile de iarnă intră şi conservarea unor legume, p...
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastra...
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved