În lumea satului românesc de altădată era o expresie: „dacă a apărut ștevia, am scăpat de...
De 1 mai sau de Arminden, era obiceiul ca porţile şi ferestrele gospodăriei tradiţionale să fie...
După ce în precedenta ediţie v-am prezentat preparate tradiţionale pentru masa de Paşte, acum v...
Din cauza pandemiei, tradițiile de Paște nu vor mai putea fi respectate în totalitate, în primul...
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este...
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate s...
Gogoşile reprezintă un desert popular, putând fi făcut fără prea multă bătaie de cap şi de...
Peste câteva zile va fi Bunavestire, sărbătoare importantă a calendarului creştin....
Urzicile se numără printre primele plante care apar la începutul primăverii. Ele cresc în mod n...
De câteva zile s-a intrat în postul Paştelui, o perioadă de 7 săptămâni în care, cu excepţi...
Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, atunci când se...
La 25 februarie este marcată, în acest an, Ziua Internaţională a Clătitelor, un eveniment progr...
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mânc...
Gogoşile reprezintă un desert popular, care poate fi făcut fără prea multă bătaie de cap şi...
Una dintre mâncărurile specifice în mediul rural, dar pregătită şi la serbările câmpeneşti,...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved