Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influen...
Banatul are o gastronomie distinctă, dar apropiată totuşi de cea din Transilvania, pentru că amb...
Buzăul se remarcă prin câteva produse cu denumire de origine, fiecare cu o poveste legată de tâ...
După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciun...
Piftia este este nelipsită de pe masa românilor de Crăciun sau de Anul Nou, dar şi de Bobotează...
Românii sunt din ce în ce mai interesați să petreacă Revelionul în stradă, urmărind spectaco...
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea d...
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrif...
În bucătăria românească există şi reţete având ca ingrediente fructele în stare proaspăt...
Mâncarea de fasole boabe este nelipsită de la festivităţile organizate în marile oraşe ale Rom...
Sărbătoarea Sf. Andrei marchează începutul iernii, iar în tradiţia populară noaptea dinaintea...
În postul Crăciunului, care a început în 15 noiembrie şi se va încheia la 24 decembrie, sunt p...
Guiaşul se obţine din carne de porc împănată cu grăsime, pe lista ingredientelor adăugându-s...
În multe gospodării din România, conservarea unor legume în saramură sau în oţet reprezintă...
La vreme de toamnă, un preparat tradiţional care ia drumul cămării, este magiunul de prune...
În zona Gorjului întâlnim o combinaţie unică, cel puţin pe teritoriul României: sarmale cu pi...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved