Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de...
Oltenia are o gastronomie specifică, caracterizându-se prin mâncăruri ceva mai condimentate...
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, o săptămână mai tâziu faţ...
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este...
Pe vremuri, la ţară se spunea că, dacă a apărut ştevia, oamenii au ieşit din foame, deoarece...
Un meniu inspirat din bucătăria moldovenească: ciorba rădăuțeană, tocinei și... minciunele...
Ziua de Bunavestire şi cea de Florii sunt singurele din perioada Postului Paştelui când creştini...
Fasolea boabe reprezintă un ingedient important în alimentaţia românilor, mai ales în perioada...
S-a intrat în Postul Paştelui, o perioadă de 40 de zile în care credincioşii ortodocşi consum...
La 9 martie, în calendarul creştin ortodox este marcată sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici d...
Peste câteva zile, mai precis marți, 1 marți, va fi marcată Ziua Internaţională a Clătitelor....
Salamul de biscuiţi este un desert extrem de popular în România. Pare că acest desert ar fi fost...
În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrec...
În perioada sezonului rece, merele sunt folosite destul de mult în bucătăria românească pentru...
După sacrificarea tradiţională în ziua de Ignat, în gospodăriile româneşti porcul nu era con...
În această săptămână, comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved