Recent, la 27 august 2018, Agenția Europeană de Mediu (EEA) a publicat al treilea raport din seria dedicată economiei circulare, The circular economy and the bioeconomy - Partners in sustainability.
Recent, la 27 august 2018, Agenția Europeană de Mediu (EEA) a publicat al treilea raport din seria dedicată economiei circulare, The circular economy and the bioeconomy - Partners in sustainability. Raportul s-a bucurat de feedback din partea rețelei Eionet (European Environment Information and Observation Network) din Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia și Ungaria. Preocuparea pentru domeniu în legislația UE s-a manifestat, de exemplu, în 2002, când Parlamentul European adopta un regulament privind risipa de alimente. Comisia Europeană publica în 2012 comunicarea Inovarea în scopul creșterii durabile: O bioeconomie pentru Europa. Studiile globale ale FAO, intitulate Food Wastage Footprint (2013, 2015), operează cu concepte precum risipă de alimente sau deșeuri alimentare (food wastage), pierderea calității alimentelor (food loss).
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați articolul integral pe site-ul EEA,aici. (Dr. Mariana Bara, Institutul European din România)
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved