Muzeul judeţean din Satu Mare, pregăteşte o nouă lansare în cadrul secţiei de etnografie: o expoziţie cu gust şi cu patina vremii, numită “Oala cu sarmale a bunicii”.
Muzeul judeţean din Satu Mare, pregăteşte o nouă lansare în cadrul secţiei de etnografie: o expoziţie cu gust şi cu patina vremii, numită “Oala cu sarmale a bunicii”. În cadrul acestui proiect, organizatorii şi-au propus să aducă de la mai multe muzee din ţară, din Bucureşti, Sibiu, Zalău, mai multe tipuri de oale, de vase folosite de-a lungul timpului pentru prepararea acestui produs românesc.
“Cei care vor fi prezenţi la această acţiune, care se derulează pe parcursul mai multor zile, vor avea ocazia să vadă cum se făceau sarmalele, ce ingrediente aveau, mai ales în Evul Mediu, când se făceau din păsat şi cu ciuperci şi să guste savorile acelea unice, care din păcate astăzi s-au cam pierdut”, ne-a spus Felician Pop, directorul Muzeului judeţean Satu Mare, cu speranţa ca oamenii să se apropie din ce în ce mai mult de muzee, pentru interactivitatea pe care, mai nou, acestea o oferă.
Sarmalele sunt vedetele multor târguri de produse tradiţionale în toate zonele ţării, dar iniţiativa muzeului sătmărean este unică, oala tradiţională de sarmale, precum şi reţetele din cele mai vechi timpuri devenind …obiect de expoziţie.
Expoziţia „Oala cu sarmale a bunicii” se va deschide pe data de 5 decembrie şi îşi aşteaptă vizitatorii cu arome specifice sărbătorilor de iarnă româneşti.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved