România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turiști străini din Uniunea Europeană, cu o diminuare de 90% a nopților petrecute de străini în unitățile de cazare în luna iulie
România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turiști străini din Uniunea Europeană, cu o diminuare de 90% a nopților petrecute de străini în unitățile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform datelor Eurostat. Multe dintre țările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinații turistice, abordând diverse strategii de promovare. Totuși, România n-a avut o strategie de comunicare și promovare în rândul turiștilor străini în timpul pandemiei. Chiar dacă noile restricții au generat o schimbare a comportamentului turiștilor, mulți români nu au renunțat la a-și petrece vacanțele în afara țării. Astfel, Bulgaria, o destinație populară în rândul turiștilor români, a primit din România cei mai mulți turiști străini. Dintr-un total de circa 450 mii turiști străini sosiți pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.
Criza COVID-19 naște noi domenii. Mediul de afaceri vrea un minister dedicat IMM-urilor și digitalizării. Reprezentanții mediului de afaceri din România cer instituirea unui minister dedicat IMM-urilor și digitalizării, dar și măsuri instituționale care să asigure supraviețuirea firmelor în criza provocată de epidemia de COVID 19. Solicitările au fost făcute în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban. În cadrul evenimentului, premierul a spus că statul vine cu programe de sprijin pentru companii și că nu va crește taxele și impozitele.
Agenția de evaluare financiară europeană, Fitch Ratings, estimează pentru România un deficit bugetar istoric de 9,5% din PIB în 2020 și menține ratingul la „BBB minus”, cu perspectivă negativă. Acest indicator contează la costurile cu care se împrumută statul sau marile companii dintr-o țară. Deficitul este cauzat de cheltuielile pentru COVID-19. Măsurile de sprijin adoptate ca răspuns la pandemie ar putea să se ridice la 7% din PIB în 2020.
Înmatriculările de mașini hibride și electrice le-au depășit pentru prima oară pe cele pentru mașini diesel în Europa, luna trecută. Dacă acum un deceniu dieselul avea peste jumătate din piața mașinilor noi, acum a scăzut la un sfert din piață, Și piața mașinilor pur-electrice a crescut, datorită unor modele precum Tesla Model 3, Renault Zoe și Volkswagen ID3. Datele arată că înmatriculările pentru toate tipurile de mașini noi au totalizat 1,3 milioane de unități luna trecută, creștere cu 1% față de septembrie 2019. Dintre acestea, 327.000 au fost vehicule „electrificate”, adică hibride simple, hibride mild, hibride plug-in și mașini integral electrice.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved