Provocările radiodifuzorilor în contextul în care tot mai mulţi ascultători preferă mijloacele moderne de comunicare, cum ar fi internetul sau telefonia mobilă, sunt dezbătute timp de două zile la Bucureşti...
Provocările radiodifuzorilor în contextul în care tot mai mulţi ascultători preferă mijloacele moderne de comunicare, cum ar fi internetul sau telefonia mobilă, sunt dezbătute timp de două zile la Bucureşti, la o conferinţă organizată de Radio România, împreună cu cea mai mare uniune a radiodifuzorilor din Asia, Uniunea Asiatică a Audiovizualului. Este prima întâlnire majoră a audiovizualului din Asia-Pacific cu reprezentanţii audiovizualului european în afara zonei proprii de activitate. Participanţii - mari jucători din industria media, experţi, preşedinţi de medii publice, prezentatori de platforme digitale, personalităţi mass media din Uniunea Audiovizualului din Europa şi din zona Asia-Pacific - se concentrează pe modul în care media, în special industria de radio, va evolua în următorii cinci ani.
La ICR Viena - marţi, 30 iunie, proiecţia filmului „Eu când vreau să fluier, fluier”, o coproducţie româno-suedeză 2010. Evenimentul se înscrie într-un program care prezintă periodic producţii cinematografice româneşti. Pelicula reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Florin Şerban, fiind o dramă cinematografică realizată după piesa omonimă de Andreea Vălean. Filmul a fost recompensat cu numeroase premii, inclusiv cu două importante distincţii în cadrul ediţiei 2010 a Berlinalei: premiul Alfred Bauer, acordat din anul 1987 în memoria primului director al Festivalului de Film de la Berlin şi care revine unei pelicule ce deschide noi perspective în arta cinematografică, şi Ursul de Argint, marele premiu al juriului, acordat acestei prime pelicule româneşti prezentă în competiţia oficială de la Berlin după 17 ani de absenţă.
Românul Cătălin Lozici a câştigat concursul pentru logo-ul noului sediu al Alianţei Nord-Atlantice. Proiectul lui a fost selectat alături de cel al unui grafician din Olanda – informează o televiziune de ştiri românească. Alţi doi români au primit menţiuni: Adinel Chiriţă pentru popularitate, iar Sebastian Popa pentru concept. În urmă cu aproape două luni, NATO a lansat un concurs pe Facebook pentru realizarea unui nou logo. Lucrările pentru noul sediu al Alianţei au început în 2010, iar costurile proiectului sunt de 750 de milioane de euro.
„Comoara”, de Corneliu Porumboiu, „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean şi „Aferim!”, de Radu Jude se numără printre filmele care vor fi proiectate în secţiuni paralele ale celei de-a 50-a ediţii a Festivalului de la Karlovy Vary, care se va desfăşura între 3 şi 11 iulie. Nici scurtmetrajele româneşti nu lipsesc din selecţia prestigiosului festival din Republica Cehă – „Colecţia de arome”, de Igor Cobileanski, va fi proiectat în secţiunea „Prague Short Film Festival Presents”. Competiţia oficială a Festivalului de la Karlovy Vary cuprinde două producţii româneşti – „Muntele magic”, de Anca Damian şi „Box”, de Florin Şerban. De asemenea, debutul în lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, „Lumea e a mea”, va fi prezentat în competiţia secţiunii paralele a festivalului – „East of the West”. Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved