Cetăţenii din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European care doresc să rămână pe teritoriul României, pentru o perioadă mai mare de timp pentru alte scopuri, în afară de studii, muncă sau activităţi de cercetare...
Cetăţenii din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European care doresc să rămână pe teritoriul României, pentru o perioadă mai mare de timp pentru alte scopuri, în afară de studii, muncă sau activităţi de cercetare, trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, care să corespundă cu scopul ales, informează Inspectoratul General pentru Imigrări. De exemplu, dacă rămâneţi în România ca administrator al unei societăţi comerciale trebuie să faceţi dovada că îndepliniţi următoarele condiţii: aveți calitatea de administrator al firmei, la data solicitării nu sunteţi asociat sau acţionar la societatea comercială în cauză sau la altă persoană juridică română şi nu aţi avut aceste calităţi în ultimii 2 ani.
De asemenea, la firma respectivă nu trebuie să mai existe un alt străin care a obţinut un drept de şedere în acest scop, iar acea societate comercială trebuie să aibă un aport de capital sau transfer de tehnologie de cel puţin 50.000 euro. Dacă veniţi în România în scopul formării profesionale neremunerate în cadrul unui furnizor de pregătire profesională acreditat ori în cadrul unei întreprinderi din sectorul public sau privat trebuie să aveți încheiat un contract de formare profesională și să dispuneți de mijloace de întreținere în cuantum de cel puțin salariul mediu brut pe economie lunar pentru întreaga perioadă înscrisă în viză.
Inspectoratul General pentru Imigrări mai informează că persoanele care vin în România ca voluntar trebuie să aibă încheiat un contract de voluntariat cu o persoană juridică de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ, denumită organizaţie-gazdă, precum și poliță de asigurare civilă. Entitatea-gazdă asigură cazarea, mijloacele de întreţinere şi asigurarea medicală pentru întreaga perioadă de valabilitate a vizei, cheltuielile și / sau banii de buzunar. Voluntarul trebuie să aibă vârsta de peste 14 ani inclusiv, iar dacă străinul este minor trebuie să aibă încuviinţarea părinţilor sau a tutorelui cu privire la şederea pe teritoriul României în acest scop.
În cazul celor care vin pentru un tratament medical de lungă durată, în cadrul instituţiilor medicale publice sau private, aceştia trebuie să prezinte o scrisoare de acceptare din partea instituţiilor respective, în care să fie precizate diagnosticul şi durata tratamentului. Cei care vin pentru tratamente medicale de lungă durată pot avea avea şi un eventual însoţitor, care să îi asiste atunci când pacienţii sunt în imposibilitatea de a se îngriji singuri, dar numai dacă acest lucru este menționat expres în scrisoarea de acceptare.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved