La Sibiu veţi găsi muzee interesante, evenimente culturale de talie internaţională, piste noi de bicicletă între sate străvechi, meşteşugari şi o gastronomie rafinată.
La Sibiu veţi găsi muzee interesante, evenimente culturale de talie internaţională, piste noi de bicicletă între sate străvechi, meşteşugari şi o gastronomie rafinată. Iată aşadar câteva repere ale unei experienţe de neuitat. Vorbim în rubrica de azi despre oferta din 2018 a acestui judeţ din inima României. Alin Chipăilă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, spune că elementul principal al promovării de anul acesta îl reprezintă programul "Sibiu, regiune gastronomică europeană", prin toate valenţele sale: economică, culturală şi, bineînţeles, turistică. Acest program va începe din 2019 şi promovează judeţul ca o experienţă unică şi de calitate, prin prisma descoperirilor pe care turiştii le pot face aici. "Îşi pot găsi rădăcini comune cu strămoşii lor, întrucât moştenirile săsească, ungurească, românească fac conexiunile acestei zone din sudul Transilvaniei cu toată lumea. În al doilea rând, pentru experienţa gastronomică. Mâncăruri alese, bucate cu gust de poveste, cum ne place nouă să spunem, se găsesc şi prin alte părţi, însă noi vă oferim şi povestea. Putem să vă spunem influenţa celor 11 bucătării asupra bucătăriei transilvănene, care este drumul pe care îl parcurge mâncarea de la produsul iniţial şi până la preparatul din farfurie. Nu în ultimul rând, pentru turismul activ şi de aventură, avem trasee de drumeţie, piste de bicicletă, pe care pot să descopere la pas, în tihnă, ceea ce are de oferit judeţul Sibiu. Cred că giuvaerul coroanei este oraşul Sibiu cu centrul său vechi, care atrage foarte mulţi turişti prin prisma arhitecturii şi, nu în ultimul rând, prin prisma evenimentelor culturale, care sunt organizate de către operatorii culturali, în parteneriat cu municipalitatea."
Calendarul evenimentelor va fi la fel de atractiv şi de bogat în evenimente şi este dublat de calendarul evenimentelor gastronomice al anului 2018, spune Alin Chipăilă. "Acesta acoperă tot teritoriul judeţului Sibiu cu evenimente dintre cele mai gustoase, unele organizate în premieră, altele, cu câteva ediţii bune în spate. Însă toate acestea au scopul de a atrage turiştii care să-şi încânte papilele gustative cu tot ce are mai bun de oferit judeţul Sibiu. Majoritatea regretă faptul că nu au reuşit să stea mai mult în judeţul nostru, lucru care ne bucură, şi au descoperit o destinaţie turistică în care sunt oferite servicii de calitate şi foarte atractive. În general, feedbackul din partea turiştilor este unul foarte bun. Bazinul geografic din care provin cei mai mulţi turişti este cel de origine germană: Germania-Austria. Un motiv ar fi proximitatea, altul ar fi rădăcinile comune. Apoi ne vin turişti din Ungaria. În general, oaspeţii noştri sunt din Europa. Avem şi statistici în acest sens. Anul trecut, judeţul Sibiu a atras aproape 600.000 de turişti, dintre care circa 200.000 au fost străini."
Regiunea Mărginimea Sibiului este cunoscută pentru abundenţa pensiunilor sale, pentru brânzeturile specifice, pentru tradiţiile şi meşteşugurile care s-au păstrat vii în acest teritoriu. Dar mai puţine persoane cunosc patrimoniul natural de excepţie al acestei zone. Aproape întreaga regiune face parte din Sit Natura 2000, care protejează habitate naturale valoroase. În sezonul cald, de exemplu, puteţi vizita Rezervaţia Iezerele Cindrelului, în apropierea Vârfului Cindrel, la peste 2.000 de metri altitudine, unde se află şi lacurile glaciare Iezerul Mare şi Iezerul Mic. Tot atunci înfloreşte Bujorul de Munte, care înnobilează întregul peisaj alpin. Şi, bineînţeles, în Sibiu veţi descoperi arta meşteşugului românesc. Alin Chipăilă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu. "În judeţul nostru, se află cel mai mare complex muzeal în aer liber: Muzeul Naţional Astra, care are în componenţa sa, prin activităţile desfăşurate, inclusiv această misiune de a susţine şi de a promova meşteşugurile tradiţionale. Acolo, turiştii pot găsi lucruri care sunt produse cu o foarte mare măiestrie de meşteşugarii artizanali şi pot chiar să participe la crearea acestor produse, beneficiind astfel de o experienţă unică. Sunt foarte multe informaţii de comunicat, dar recomandăm accesarea paginii noastre de internet, www.sibiu-turism.ro, şi cea a Primăriei Sibiu, www.sibiu.ro, unde există un calendar actualizat al evenimentelor care au loc în judeţul nostru. Aş dori să adresez invitaţia cea mai călduroasă către toţi turiştii să vină şi să descopere una dintre destinaţiile de calitate ale României, care oferă întotdeauna o experienţă de neuitat."
Pentru ca experienţa turistică să fie completă, nu rataţi o vizită la Ocna Sibiului, la doar 17 km de oraşul Sibiu. Veţi găsi aici trei lacuri: Horia, Cloşca, Crişan. Acestea sunt folosite în scop terapeutic încă din 1846 şi sunt pe primul loc în Europa, alături de cele de la Sovata şi Ocnele Mari, în privinţa fenomenului de heliotermie. Despre acest fenomen, dar şi despre proprietăţile curative ale apelor, doctor Varodi Mariana Nicoleta, medic primar recuperare fizică şi balneologie, din cadrul complexului balnear Ocna Sibiului. "Asta înseamnă că apa se încălzeşte de la soare, la temperaturi de 22-24 de grade Celsius la suprafaţă şi 40-45 de grade Celsius la peste doi metri adâncime. Aici se găsesc cele mai concentrate ape cloruro-sodice şi nămoluri puternic mineralizate, un climat sedativ, ocrotit de pădurea şi de dealurile din împrejurimi, factori naturali deosebit de puternici pentru regenerarea forţelor psihice şi fizice. Complexul dispune de o bază de tratament, unde pacienţii din ţară şi din străinătate, care au venit până acum din Germania, Italia, Spania sau Egipt, au putut şi pot beneficia pe tot parcursul anului de tratament. Acesta este curativ profilactic şi de recuperare într-o gamă largă de afecţiuni ale aparatului locomotor, artroze cu diferite localizări, spondilită anchilozantă, afecţiuni posttraumatice, fracturi, entorse şi luxaţii, afecţiuni neurologice periferice, pareze de nerv, afecţiuni dermatologice, respiratorii, dar şi ginecologice. Apele sărate concentrat sunt utilizate în proceduri de hidrokinetoterapie, încălzite la temperaturi de 32-34 de grade Celsius, în piscina interioară, iar nămolul sapropelic este bogat în vitamine, substanţe emoliente şi biostimulante."
Invitaţia a fost lansată. Contactaţi-vă chiar acum agentul de turism pentru cele mai noi oferte şi un calendar actualizat al evenimentelor din judeţul Sibiu.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved