La aproape o lună de la incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, criminaliştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi responsabilii pentru această tragedie, în care şi-au pierdut viaţa 60 de persoane.
Incendiul din clubul 'Colectiv' din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în timpul unui concert gratuit al trupei rock Goodbye to Gravity. Conform datelor preliminare existente, focul a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului şi a dus la moartea a 60 de oameni şi la rănirea altor 186.
În ţară, datorită gravităţii evenimentului, au fost ţinute trei zile de doliu naţional iar, în urma protestelor populare masive, premierul Victor Ponta a demisionat, pe 4 noiembrie, împreună cu guvenul dominat de social-democraţi.
În acest moment, criminaliştii continuă cercetările pentru a stabili în ce circumstanţe s-a produs cel mai grav accident din România de după anul 1989, precum şi care sunt responsabilii pentru această tragedie. Mai mulţi factori responsabili au fost reţinuţi de poliţie iar conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a fost demisă, după ce presa a dezvăluit că instituţia a ascuns adevărul privind responsabilităţile ce-I reveneau în prevenirea incendiului de la Clubul Colectiv.
În spitalele din Bucureşti mai sunt, acum, internate 37 de victime ale incendiului, dintre care şase sunt în stare critică. 39 de pacienţi care au suferit arsuri sunt trataţi în Austria, Belgia, Olanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel. Guvernul va deconta, integral, tratamentul medical acordat acestora în spitalele din străinătate. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, s-a stabilit un cost lunar pentru un pacient de 90.000 - 100.000 de euro, sumă care poate fi suplimentată, în caz de nevoie. Zeci de mii de români şi-au unit eforturile şi şi-au folosit energia, talentul şi timpul liber pentru a-şi ajuta semenii, după tragedia din clubul Colectiv, demonstrand solidaritate şi spirit civic.
Potrivit ambasadorului SUA în România, Hans Klemm acţiunile lor I-au inspirat şi pe numeroşi membri ai comunităţii internaţionale.
Miercuri, la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni' din Bucureşti, a sosit un transport de materiale medicale, valoarea totală a acestui ajutor umanitar oferit de Guvernul Federal din Germania ridicându-se la 100.000 de euro. Memoria victimelor incendiului din 30 octombrie este păstrată, inclusiv prin gesturi simple dar semnificative.
Regia Autonoma de Transport Bucureşti a decis, miercuri, să denumească două staţii de tramvai şi troleibuz 'Colectiv' , în semn de omagiu adus tinerilor nevinovaţi care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la clubul din Capitală.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved