La sfârşitul lunii octombrie, Comitetul Economic şi Social European (CESE) şi-a ales noua conducere. Séamus Boland este noul preşedinte al grupului Diversitate Europa (Grupul III) şi a vorbit pentru Radio România despre misiunea sa.
La sfârşitul lunii octombrie, Comitetul Economic şi Social European (CESE) şi-a ales noua conducere, pentru următorii cinci ani. Comitetul cuprinde trei grupuri, ce preiau funcția de președinte prin rotație: "Angajatori", "Lucrători" și "Diversitate Europa". Cei doi președinți anteriori au fost aleși din Grupul "Lucrători" și, respectiv, "Diversitate Europa". Cele trei grupuri şi-au ales, de asemenea, propriul președinte pentru un mandat de doi ani și jumătate, care poate fi reînnoit.
Séamus Boland este din Irlanda şi este noul preşedinte al grupului Diversitate Europa (Grupul III). De-a lungul timpului, a condus studii de grup referitoare la subiecte precum salariul minim, migraţia, dezvoltare sustenabilă şi a fost raportor pe probleme legate de agricultură, dezvoltare rurală, energie, probleme sociale şi Brexit.
După alegerea sa ca preşedinte al grupului III, Séamus Boland a vorbit pentru Radio România despre misiunea sa:
"Misiunea mea, în primul rând, este să reprezint societatea civilă, aşa cum este ea structurată în acest grup ce reuneşte reprezentanţi ai comunităţilor locale, incluzând, de asemenea, pătura oamenilor cu venituri mici şi defavorizaţi. Grupul are un număr de membri care reprezintă consumatori, militanţi ecologişti, fermieri, precum şi oameni afectaţi de lipsa educaţiei sau lispa bunăstării. Noul mandat va dura 5 ani, cu o prima parte de 2,5 ani şi se va concentra pe impactul COVID, pentru că va creşte numărul oamenilor ce vor suferi din pricina sărăciei, va trebui să găsim modalităţi de revigorare a ecomoniei, pentru că aceasta are de suferit în toate ţările,"
Séamus Boland a transmis şi un mesaj pentru ascultători români:
"Cred că pentru ascultătorii români este important să înţeleagă că în UE suntem egal sprijiniţi. Covid afectează fiecare ţară, fiecare economie, bunăstarea noastră şi moştenirea noastră. Şi românii, ca şi toţi ceilalţi cetăţeni europeni trebuie să înţeleagă că avem de conlucrat pentru a ne asigura că ieşim cu bine din această criză împreună şi că reuşim să dăm un nou suflu economiei în ţările noastre."
Membrii care și-au început mandatul în cadrul CESE au făcut-o în contextul constrângerilor impuse de COVID‑19, iar distanțarea fizică și ședințele în format hibrid vor constitui încă regula la Bruxelles, având în vedere că rata de infectare crește peste tot în Europa.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved