România va propune la Bruxelles o listă de aproximativ 20 de produse tradiționale care să fie incluse în categoria celor protejate la nivelul Uniunii Europene.
România are 6 produse alimentare care au primit etichete europene de calitate. Cele mai multe produse protejate le deține Italia, urmată de Franța, Spania, Portugalia, Grecia și Germania. Dezbaterea de astăzi pe aceasta temă le are ca invitate pe Mihaela Mitu, consilier superior în cadrul Direcției Industrie Alimentară și Politici Comerciale din cadrul MADR, și Aurora Grigore, producător de conserve din fructe și legume din Fetești, Ialomița.
România va propune la Bruxelles o listă de aproximativ 20 de produse tradiționale care să fie incluse în categoria celor protejate la nivelul Uniunii Europene. Statutul presupune că identifică un produs ca avându-și originea pe teritoriul unei țări sau într-o regiune ori o localitate de pe teritoriul respectiv și îl protejează, printre altele, împotriva oricărei imitații.
Participanţii la dezbatere au prezentat
semnificația produselor cu indicație geografică protejată și a produselor cu
denumire de origine protejată.
În cadrul dezbaterii s-au prezentat etapele pe care un producător de produse tradiționale ar trebui să le parcurgă pentru ca produsele sale să obțină denumire de origine protejată sau indicație geografică protejată.
Aurora Grigore , producător de conserve din fructe și legume și sucuri naturale din Fetești, Ialomița a specificat că va dori cu sprijinul Ministerului Agricuturii să își comercializeze produsele pe piețele europene.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved