X

Programul secțiilor de vot la alegerile europarlamentare

Dublu scrutin electoral în România / Foto: AEP

Ministerul Afacerilor Externe transmite românilor din afara granițelor că alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc la data de 9 iunie 2024, iar votarea începe la ora 07,00 și se încheie la ora 22,00, ora locală.

Alegătorii care la ora 22,00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23,59, ora locală, în condițiile legii.

La secțiile de votare organizate în străinătate cetățenii români cu drept de vot vor putea vota în baza unui act de identitate emis de statul român, valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Au drept de vot cetățenii români care au vârsta de 18 împliniți până în ziua votului inclusiv. Nu au drept de vot debilii și alienații mintal puși sub interdicție și persoanele care, în ziua votării, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale, mai transmite MAE.

Mai multe detalii pot fi obținute aici.

Categories: Ştiri
X

Headline

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Privacy Settings