Astăzi vă propunem o vizită într-un loc apreciat de-a lungul timpului încă din vremea Imperiului Roman, trăindu-şi perioada de glorie în secolul al XIX-lea, când era stațiunea favorită a Imperiului Austriac, fiind vizitată de împăratul Iosif al II-lea, împăratul Francisc I și împărăteasa Carolina, împăratul Franz Iosef și împărăteasa Elisabeta: Stațiunea păstrează vestigii romane, precum băile termale.
Staţiunea montană Rânca din judeţul Gorj oferă şi la început de primăvară posibilitatea practicării schiului datorită faptului este situată la o altitudine de peste 1.500 de metri, care asigură menţinerea îndelungată a stratului de zăpadă.
Astăzi vă invităm într-o stațiune situată în inima Munților Apuseni, în judeţul Alba, un loc unde natura se îmbină perfect cu tradițiile și ospitalitatea locală: Arieşeni.
Situată la circa 45 de km de Brașov (important oraș turistic din centrul României), Vama Buzăului este o comună care începe să aibă o vizibilitate din ce în ce mai mare în rândul celor interesați de o vacanță în mijlocul naturii.
Astăzi vă invităm într-o zonă ce s-a constituit în ultimii ani în Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, zonă cu un număr impresionant de obiective turistice naturale, istorico-culturale, arhitecturale şi monahale.
Clubul Presei de Turism FIJET România, asociație profesională alcătuită din jurnaliști din presa scrisă, online, radio și televiziune, a anunţat, în urmă cu câteva zile, 10 destinații din țara noastră, care ar putea reprezenta tot atâtea idei de vacanță.
Clubul Presei de Turism - Federația Internațională a Scriitorilor și Jurnaliștilor de Turism (FIJET) România, asociație profesională, formată din jurnaliști profesioniști din presa scrisă, online, radio și televiziune, continuă şi în acest an evidenţierea unui Top “Destinaţii FIJET România”.
După ce în 2023 a fost Capitală Europeană a Culturii, Timișoara continuă să atragă vizitatori.
Profităm de iarnă şi vă invităm astăzi lîntr-o vacanţă ideală pentru cei ce iubesc zopada şi activităţile de sezon. Mergem astfel la Poalele Munţilor Călimani, la Topliţa, în judeţul Harghita.
Domeniul schiabil al staţiunii Poiana Brasov se află pe un versant al Muntelui Postăvarul, al cărui vârf are o altitudine de 1.803 metri.
Astăzi vă invităm într-un oraş așezat în centrul României, Sighișoara, judeţul Mureş.
În 2024, capitala României a înregistrat aproape două milioane de nopţi de cazare, în special datorită turismului de afaceri şi de evenimente.
Astăzi vă invităm în nordul ţării, la Sighetu Marmaţiei, în oraşul unde se spune glumeţ că “se agaţă harta în cui”.
Suceava, municipiul de reședință a județului cu același nume, se află pe traseele turistice ale celor care doresc să viziteze cunoscutele mănăstiri bucovinene cu picturi murale exterioare şi interioare, aflate în patrimoniul cultural mondial UNESCO.
Mergem astăzi în nord-vestul ţării, într-un oraş care potrivit descoperirilor arheologice este locuit de mai bine de 5 mii de ani: Zalău. Ne aflăm în judeţul Sălaj, într-o zonă montană, care şi-a păstrat prospeţimea, preţuind şi vestigiile trecutului.