Gorjul are multe atracții turistice, precum zona montană din partea nordică a judeţului. O parte dintre acestea pot fi admirate străbătând Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.
Cetatea Sucidava este situată pe malul Dunării, în localitatea Corabia. O fântână secretă, o basilică, o locuinţă cu încălzire prin pardoseală, dar şi ruinele celui mai lung pod din antichitate sunt câteva dintre reperele locului.
Polovragi, localitate din judeţul Gorj, este un loc încărcat de istorie, un loc de relaxare, iar în perioada verii un punct de plecare pe trasee montane.
Ne aflăm în aşa numitul sezon mov, în care lanurile de lavandă ne aşteaptă să ne bucurăm de culoare, aromă şi linişte. De un astfel de popas ne putem bucura şi la 35 km de Bucureşti, în comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu.
În partea sudică a litoralului românesc al Mării Negre se află o zonă cu stufărişuri şi cu vegetaţie mai bogată, o zonă mai puţin vizibilă şi, în consecinţă, mai puţin vizitată. Este numită şi „microdeltă” pentru că nu se întinde pe o suprafaţă mare, însă şi aici sunt păsări de apă care şi-au ales acest loc pentru cuibărit. Portul turistic Mangalia este punctul de plecare pentru a ajunge, pe calea apei, în această microdeltă de pe coasta Mării Negre.
Astăzi vă invităm în „Capitala Aurului Negru”, cum i s-a mai spus oraşului Ploieşti, pentru dezvoltarea pe care a cunoscut-o odată cu exploatarea zăcămintelor de petrol din zonă și cu apariția facilităților de rafinare a acestora.
„Riviera Sud – Mangalia” este o destinaţie de top, datorită diversificatei oferte din perioada sezonului estival. Lanţul de staţiuni se remarcă prin hoteluri confortabile, o gastronomie pentru toate gusturile, posibilitatea practicării sporturilor nautice şi prin multă distracţie, în aqua park-uri şi în parcuri de aventură.
A aniversat weekendul trecut 513 ani de atestare documentară, dar încă vibrează a sărbătoare.
Cazinoul din Constanţa a reintrat, începând din 21 mai 2025, pe lista obiectivelor turistice ce pot fi vizitate în cel mai mare oraş românesc de la Marea Neagră. Construită în stil Art Nouveau, clădirea străluceşte din nou, după un amplu proces de restaurare, care a durat 5 ani.
Astăzi vă invităm în partea sud-vestică a României, pentru a descoperi o arie protejată de interes național: Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, situat pe teritoriul județului Caraș-Severin.
Situată la circa 60 de km faţă de Braşov (important oraş din centrul României), Covasna este numită, deloc întâmplător, “staţiunea celor o mie de izvoare de apă minerală”.
Astăzi vă invităm în vestul României, în județul Arad, pentru a face cunoştinţă cu orașul cu același nume, municipiul reședință de județ.
Marile oraşe ale României se dovedesc destinaţii atractive, în special în perioada verii, atunci când găzduiesc cele mai multe evenimente. Clujul, de exemplu, a devenit cunoscut pe plan internaţional datorită festivalurilor de muzică Untold şi „Electric Castle”, evenimente care atrag turişti din întreaga lume.
Astăzi vă invităm să facem un popas într-un loc în care timpul s-a oprit. Mergem în Maramureş, la intrarea în comuna Săcel, de pe Valea Izei, unde unul dintre cele mai îndrăgite obiectivele este Moara lui Mecleș.
Astăzi vă invităm în cel mai estic punct al României şi al Uniunii Europene, oraş riveran la Marea Neagră, dar şi la Dunăre, port care în anul 1904 era casă pentru 18 naţii, după cum arată documente ale vremii: descoperim Sulina.