Este cel mai estic punct al României, oraş riveran la Marea Neagră, dar şi la Dunăre, port care în anul 1904 era casă pentru 18 naţii, după cum arată documente ale vremii: descoperim astăzi Sulina, cu ce are mai bun de oferit!
Maramureșul a devenit o destinație tradițională de Paște. Pe lângă bucatele tradiționale și o prezentare a tradițiilor, turiștii sunt invitați și la mișcare, întrucât se pot face drumeții, traseele fiind destinate întregii familii.
Orașul Târgoviște, fostă capitală a Țării Românești, își întâmpină turiștii cu o atmosferă încărcată de istorie și de farmec medieval.
În nordul României, în județul Bistrița-Năsăud, natura și istoria se împletesc într-o poveste fascinantă.
În vestul României, una din cele patru văi principale ale județului Caraș-Severin, Valea Almăjului, conturează o lume aparte, o adevărată „țară”.
Reghinul, unic prin frumusețea și istoria sa, este supranumit „Orașul viorilor”. În marile săli de concerte din lumea întreagă răsună acordurile viorilor create aici.
Atestată din 2018 ca stațiune turistică de interes local, Vama Buzăului este cunoscută în special pentru rezervația de zimbri, un loc perfect pentru petrecerea timpului liber cu familia.
Descoperim astăzi cele mai importante atracții turistice din județul Mureș. Din ofertă fac parte peisaje deosebite, cu arbori seculari, parcuri de aventură, dar, mai ales, conace și castele vechi, unele dintre ele găzduind evenimente. Punând accent pe oferta culturală, deschidem și porțile Muzeului Județean Mureș.
În perioada 20-23 februarie, a avut loc la București a 51-a ediție a Târgului de Turism al României.
Județul Harghita a primit distincția „Regiune Gastronomică a Europei” pentru anul 2027, din partea Institutului Internațional de Gastronomie, Cultură, Arte și Turism.
Bucovina este una dintre cele mai căutate zone turistice ale României. Aici, vă puteți opri în stațiunea de interes național Câmpulung Moldovenesc, combinația perfectă între tradiție, cultură și natură, o destinație interesantă pentru orice turist.
Poteci tematice și trasee de drumeție, peșteri, biserici vechi din lemn, Via Ferrata, trasee de alergare montană sau mountain bike, mâncare tradițională sunt doar câteva dintre ingredientele unei vacanțe de neuitat.
Munții Făgăraș se evidențiază prin unicitatea lor în Europa. Aici găsim o suprafață neîntreruptă de păduri cu populații sănătoase și diversificate de animale sălbatice.
Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Timișoara, cel mai mare oraș din partea vestică a României, atrage în continuare vizitatori.
Explorăm azi o zonă în care natura este una dintre principalele atracții. Mergem astfel, într-un loc cu nume de legendă: Țara Dornelor.