Turiştii de pe litoraul Mării Negre şi din Delta Dunării au mai multe mijloace de transport. Autobuzele etajate au revenit pe traseul turistic City Tour din 14 iunie, prin Constanţa şi staţiunea Mamaia, tarifele fiind de 7 lei pentru o călătorie (circa 1,4 euro) şi 11 lei pentru o zi (circa 2,2 euro) cu posibilitatea călătorilor de a urca-coborî de câte ori vor.
Cea mai veche formă de teatru cu măşti încă jucată în forma sa originală şi o expoziţie de xilogravuri din secolele XVII-XX au putut fi văzute la Ateneul Român.
Gorjul are multe atracții turistice, precum zona montană din partea nordică a judeţului. O parte dintre acestea pot fi admirate străbătând Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.
Eforie Colorat propune peste 200 de evenimente găzduite în perioada 1 iulie – 24 august de Grădina Cinemascop din Eforie Sud.
Ascultaţi aici "Povestea vorbei", ediţia din 30.06.2025
Cetatea Sucidava este situată pe malul Dunării, în localitatea Corabia. O fântână secretă, o basilică, o locuinţă cu încălzire prin pardoseală, dar şi ruinele celui mai lung pod din antichitate sunt câteva dintre reperele locului.
Să presupunem că ne-am întors de la cumpărături cu o sacoşă de căpşune pe care vrem să le transformăm în desert. Până a ajunge să scoatem din cuptor o prăjitură cu căpşune, putem să servim câteva imediat, cu zahăr, cu miere sau cu frişcă. Pentru cei răbdători, o variantă ar putea fi spuma de căpşune!
Următoarele luni sunt pline în România de festivaluri de muzică tentante.
Polovragi, localitate din judeţul Gorj, este un loc încărcat de istorie, un loc de relaxare, iar în perioada verii un punct de plecare pe trasee montane.
ARCHÉ anunță Școala de vară DRAGU, un proiect internațional de valorificare a patrimoniului cultural.
Filmul "Kontinental '25", regizat de Radu Jude, a întrat în cinematografele din România.
Nouă artiști redefinesc identitatea vizuală a orașului Eforie Sud.
Ne aflăm în aşa numitul sezon mov, în care lanurile de lavandă ne aşteaptă să ne bucurăm de culoare, aromă şi linişte. De un astfel de popas ne putem bucura şi la 35 km de Bucureşti, în comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu.
La începutul verii, după apariţia cireşelor şi vişinelor, în partea sudică şi estică a Transilvaniei, în zonele cu sate săseşti şi în cele locuite de maghiari se fac supe din fructe proaspete.