Uniunea Europeană are nevoie de o politică industrială mult mai coordonată, de adoptarea mai rapidă a deciziilor şi de investiţii masive, dacă vrea să menţină ritmul, din punct de vedere economic, cu rivalele sale - Statele Unite şi China, susține Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europene.
Parlamentul European solicită introducerea de noi reguli de transparență pentru organizațiile neguvernamentale (ONG) din Uniunea Europeană.
Comisia şi Consiliul European le promit fermierilor din statele comunitare să modifice legislaţia si condiţiile de pe piaţă.
Recent, la nivelul instituțiilor europene s-a decis acordarea unor ajutoare financiare suplimentare țărilor membre pentru a gestiona criza refugiaților ucraineni dar și alte probleme apărute ca urmare a războiului din Ucraina.
Pentru 2023, Comisia Europeană a propus un buget al UE de 185,6 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 113,9 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU.
Punerea în aplicare a politicii de coeziune a Uniunii Europene, cât mai curând posibil, depinde de colaborarea dintre Comisia Europeană şi guvernele statelor membre.
Deputatul european Siegfried Mureșan i-a cerut președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să ia în considerare utilizarea Bugetului Uniunii Europene pentru sprijinirea țărilor membre în gestionarea crizei prețurilor la energie.
Comisia Europeană propune o majorare a bugetului UE pentru 2021 cu 4,24 miliarde de euro pentru a include Rezerva de ajustare la Brexit.
Bugetul multianual al Uniunii Europene aduce modificări în ceea ce privește Politica Agricolă Comună.
Liderii europeni au ajuns la un acord privind bugetul multianual al UE şi planul de relansare, blocate anterior prin veto de Ungaria şi Polonia.
Parlamentul European își dorește ca până în 2030 în UE să nu mai fie persoane fără adăpost.
Negocierile privind planul de redresare economică aduc în prim-plan și fondurile orientate către sprijinirea copiilor și tinerilor europeni.
Uniunea Europeană caută soluții pentru a ieși din impasul creat de decizia Ungariei și Poloniei de a bloca prin veto adoptarea bugetului comunitar pe următorii 7 ani și a planului de relansare economică în urma pandemiei de COVID 19.
Comisia Europeană a lansat un nou plan de acțiune privind uniunea vamală, care conține o serie de măsuri menite să creeze condițiile pentru ca vămile Uniunii Europene să fie mai funcționale, mai inovatoare și mai eficiente în următorii patru ani.
În ultimul an, Uniunea Europeană s-a confruntat cu o criză fără precedent.