Cunoaștem natura în care trăim? Cu alte cuvinte, suntem în stare să protejăm natura dacă nu o cunoaștem?
Noua politică agricolă comună (PAC) face ca agricultura în UE să fie mai echitabilă, mai ecologică și mai orientată spre rezultate.
Putem reduce ritmul defrişărilor la nivel global? Ce soluţii avem pentru a opri extinderea suprafeţelor deşertificate?
În mai 2020, Comisia și-a prezentat Strategia De la fermă la consumator, care constituie una dintre acțiunile-cheie din cadrul Pactului verde european.
Numai 11 % din exploatațiile agricole din Uniunea Europeană sunt gestionate de fermieri mai tineri de 40 de ani - iar tinerii se lasă greu convinși să devină agricultori.
Pierderile de venit cu care se confruntă fermierii de la granița cu Ucraina necesită compensarea de urgență din partea Comisiei Europene.
Agricultorii se confruntă cu o dublă provocare - ei trebuie să producă alimente, dar să protejeze în același timp natura și biodiversitatea.
Politica Agricolă Comună nu trebuie privită în mod izolat. Ea trebuie să aibă efecte de sinergie cu alte politici europene.
Creșterea prețurilor la îngrășăminte pune în pericol securitatea alimentară a cetăţenilor europeni. În drumul către un viitor durabil, Uniunea Europeană doreşte să se asigure că securitatea alimentară este menținută.
PE, reunit recent în sesiune plenară la Strasbourg, a dezbătut alături de reprezentanții Comisiei Europene și Consiliului Uniunii Europene măsurile necesare pentru a sprijini autoritățile locale și regionale în lupta cu seceta și incendiile forestiere
Facilitarea exportului de produse agricole din Ucraina s-a aflat recent pe agenda ședinței plenare a Parlamentului European.
Recent, în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a avut loc o dezbatere amplă pe marginea raportului privind performanța Politicii Agricole Comune în perioada 2014-2021
Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în şcoli continuă pentru cei peste 30 de milioane de copii din UE.
Acest tip de evenimente adună mii și zeci de mii de oameni, organizatori, expozanți sau vizitatori şi lasă, după trei sau patru zile, propria amprentă de carbon.
Agricultura ecologică va juca un rol esențial în transformarea sistemului alimentar al UE și asigurarea unei alimentații mai sănătoase și mai durabile.