La Lisabona a început să lucreze Agenția Uniunii Europene privind Drogurile (EUDA), care înlocuiește Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA).
Ordonanţa de urgenţă care prevede reţinerea permisului de conducere pentru şoferii ce refuză testarea sau ies pozitiv la testul pentru alcool ori substanţe psihoactive şi restituirea lui dacă nu primesc rezultatul analizelor în termen de 72 de ore de la recoltare a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
Vineri, 24 mai, de la ora 14:00, on-air și online, lupta împotriva drogurilor primește un nou impuls prin lansarea campaniei Puterea de a spune NU, un eveniment organizat de Radio România Reșița în parteneriat cu Vestmed, Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin și Inspectoratul de Poliție Județean.
Parlamentul de la București a adoptat o lege prin care șoferii prinși băuți sau drogați la volan pot rămâne fără permis pentru o perioadă de până la zece ani. Totodată, a fost adoptată și legea care prevede că persoanele condamnate la închisoare, care au fugit din ţară, vor suporta costurile aducerii lor în România.
Invitat în emisiunea de astăzi este CĂTĂLIN DORIAN FLORESCU scriitor român de limbă germană născut la Timișoara. Trăiește la Zurich, unde...
Legea care reglementează un Registru al traficanţilor de droguri în România a fost promulgată
Efectele, amploarea și provocările societale ale consumului de droguri - importanța comportamentelor preventive și responsabile, teme ale...
Ministrul roman al justiţiei Alina Gorghiu solicită adoptarea urgenţă a proiectelor privind combaterea traficului și consumului de droguri.
Sumar Tensiuni sociale în an cvadruplu electoral/ Drogurile în vizor/ Demisie la nivel înalt în Republica Moldova/ Ziua Unirii Principatelor Române
Un mesaj cheie din analiza Raportului european privind drogurile din 2023 este că impactul consumului de droguri ilicite este acum observat aproape oriunde în societatea noastră.
Prezența narcoticelor pe teritoriul Uniunii Europene stârnește o mare preocupare în rândul instituțiilor europene responsabile.
Drogurile revin în Europa. După o uşoară scădere în 2020, determinată de pandemia de COVID -19, consumul şi oferta au revenit anul trecut la nivelul ridicat dinaintea crizei sanitare - relevă un raport publicat recent de OEDT.
Consiliul a aprobat strategia UE care stabilește cadrul politic și prioritățile pentru politica UE în materie de droguri în perioada 2021-2025.
Europa este o piață importantă la nivel mondial pentru droguri, alimentată atât de producția internă, cât și de traficul de substanțe din alte regiuni ale lumii.