Modernizarea piaței interne este absolut necesară în aceste momente. Piața Unica ar trebui să puternică în competiția globală, iar acele drepturi consfințite în tratat, libera circulația lucrătorilor și libera circulația mărfurilor să existe.
Strategia energetică nu trebuie să fie nici de stânga, nici de dreapta, nici în Uniunea Europeană, nici în statele membre.
Curtea de Conturi, OLAF, Eurojust, Europol, sunt instituţiile Uniunii Europene care colaborează în depistarea și prevenirea riscurilor de fraudă.
Politica industrială a UE ar trebui să țină seama însă de cerințele și caracteristicile specifice ale fiecărui sector în parte.
Uniunea Europeană își intensifică eforturile pentru preveni deficiul de medicamente. Se anticipează că o primă versiune a listei UE de medicamente critice va fi lansată până la sfârșitul anului 2023.
Pentru a contribui la reducerea emisiilor în lupta cu schimbările climatice, PE mizează pe adoptarea rapidă a unor alternative ecologice, cum este energia regenerabilă.
IMM-urile au un rol esențial în structura industrială a Europei, furnizând două din trei locuri de muncă, precum și în asigurarea succesului acestei noi abordări industriale.
Parlamentul European cere o strategie coordonată pentru a mări reziliența Uniunii la ingerințele străine și la manipularea informațiilor și pentru a proteja alegerile europene din 2024.
Piața energiei este foarte importantă pentru fiecare cetățean al UE. Viața fiecărui cetățean depinde de costul energiei și știm că aceste crize succesive au dus la creșterea prețului fiecărei facturi în parte.
Reducerea consumului și a risipei de energie este din ce în ce mai importantă pentru UE.
Invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 a generat perturbări pe piața mondială a energiei. Din acest motiv, Comisia Europeană a prezentat în primăvara anului 2022 planul REPowerEU.
Ce înseamnă aplicarea principiilor ecologice în floricultură şi în comerţul cu flori?
Uniunea Europeană lucrează în mod activ la îmbunătățirea mediului digital în beneficiul tuturor europenilor.
Persoanele cu dizabilități au dreptul de a avea condiții bune la locul de muncă, de a trăi independent, de a beneficia de șanse egale, de a participa pe deplin la viața comunității lor.
UE dorește o tranziție energetică echitabilă, iar toate sectoarele economice ar trebui să participe la atingerea obiectivelor privind clima.