Uniunea Europeană a adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancţiunilor şi a împiedica Rusia să obţină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme. Totodată, Bruxelles-ul a prelungit din nou, până în martie 2026, protecţia temporară acordată celor în jur de 4,2 milioane de refugiaţi ucraineni.
Uniunea Europeană și statele sale membre își intensifică eforturile de a institui o politică europeană eficace, umanitară și sigură în domeniul migrației.
Comisia Europeană a stabilit un plan comun de punere în practică a Pactului privind migrația și azilul, intrat recent în vigoare la nivelul întregii Uniuni.
Centrul EUROPE DIRECT București din cadrul Institutului European din România a organizat, în data de 4 iunie 2024, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din București, evenimentul în format „world café” – „Oriunde poate fi acasă!”. Acesta a avut loc în sala de conferințe a IER.
După mai bine de doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina și de la primele valuri de refugiați ucrainieni care au găsit România nepregătită, dar extrem de dornică să ajute, au fost deja puse la punct instrumente pentru integrarea a durată a acestor oameni.
Conform unui studiu realizat de "Salvați Copiii" România, un copil ucrainean din trei, refugiați la noi în țară (38%), declară că e mai puțin fericit de când și-a părăsit țara de origine.
România devine de la un an la altul o destinaţie tot mai atractivă pentru muncitorii străini, a afirmat şeful Serviciului pentru Imigrări al judeţului Arad, comisar-şef Ciprian Blidar.