Puitorul de mine şi plase ‘Viceamiral Constantin Bălescu’ (274) revine în ţară
Puitorul de mine şi plase 'Viceamiral Constantin Bălescu' (274) se întoarce din Marea Mediterană duminică, 9 ianuarie în portul militar Constanţa, după participarea la Operaţia Uniunii Europene EUNAVFOR MED 'IRINI'.
Florenta Zaharescu, 06.01.2022, 21:51
Puitorul de mine şi plase ‘Viceamiral Constantin Bălescu’ (274) se întoarce din Marea Mediterană duminică, 9 ianuarie în portul militar Constanţa, după participarea la Operaţia Uniunii Europene EUNAVFOR MED ‘IRINI’, a informat, joi, Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).
Marinarii militari vor fi întâmpinați duminică, 9 ianuarie, de conducerea Armatei României și Forțelor Navale Române, la întoarcerea în țară, după participarea la misiunea de peste trei luni, prin intermediul căreia au contribuit consistent la consolidarea imaginii României în rândul comunității europene.
Comandantul puitorului de mine și plase Viceamiral Constanin Bălescu, căpitan-comandor Daniel Gheorma:
Puitorul de mine și plase Viceamiral Costantin Bălescu a executat cu responsabilitate misiunile încredințate de comanda Operației EUNAVFOR MED IRINI și, la finalul participării noastre ca parte a grupării navale din Marea Mediterană, pot spune liniștit și hotărât că fiecare membru al echipajului navei a dat dovadă de profesionalism și camaraderie, motiv pentru care le sunt recunoscător pentru modul în care au înțeles să își îndeplinească datoria față de Patrie.
De asemenea, mulțumirile și gândurile mele bune se îndreaptă, în mod special, și către familiile colegilor mei de la bord, care, prin înțelegerea și sacrificiul lor, ne-au sprijinit să îndeplinim cu succes fiecare obiectiv stabilit în ultimele patru luni.
Totodată, suntem siguri că misiunile puitorului de mine și plase 274 vor continua în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, motiv care ne face să fim mult mai încrezători în capacitățile noastre, precum și mândri de faptul că putem contribui la îndeplinirea cu succes a datoriei Armatei României, atât față de cetățenii țării noastre, cât și față de Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică.
Prezenţa marinarilor militari români în cadrul misiunilor desfăşurate de Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană în teatrele de operaţii maritime demonstrează faptul că Forţele Navale Române sunt o structură flexibilă şi dinamică, un partener de nădejde pentru aliaţi şi un actor activ al implementării politicii de apărare colectivă.