Comisia Europeană a făcut bilanțul strategiei privind parteneriatele internaționale, menită să consolideze reziliența pe plan extern și intern. Se estimează că prin această strategie, până în 2027, vor fi alocate până la 300 de miliarde EUR pentru investiții publice și private durabile.
Mai multe studente din Cluj, după ce au absolvit liceul cu medii mari şi au trecut Bacalaureatul cu succes, s-au gândit să uşureze această experienţă pentru elevii mai puţin norocoşi ca ele.
Noul an şcolar din România vine cu o serie de schimbări importante.
Tinerii români au ca priorităţi locul de muncă, locuinţa şi accesul la educaţie. Plecarea lor în străinătate este un deziderat.
Guvernul a aprobat desfășurarea cursurilor de cultură şi civilizație românească în unități de învățământ preuniversitar din opt țări europene.
Ascultaţi, aici, Muncind în Europa, din 15.07.2024.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a demarat, marţi, cea de-a XV-a ediţie a programului de tabere "ARC", la care sunt aşteptaţi aproximativ 6.500 de participanţi, copii şi tineri din diaspora şi comunităţile istorice, alături de însoţitori, profesori şi voluntari din România şi străinătate.
Bullyingul, un fenomen tot mai întâlnit în şcoli şi, într-un final acceptat, a devenit mai nou şi o temă a unor tabere pentru copii şi adulţi: Taberele antibullying. Eliza Vlădescu, responsabil cu comunicarea Asociaţia „Zi de bine”, ne-a povestit despre ineditul acestor tabere.
România are cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană care nu au un loc de muncă și nici nu urmează cursuri de educație sau de formare.
Copiii din România și familiile lor, în special cele din zone defavorizate, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii - protecție, sănătate și educație - potrivit unei iniţiative legislative depusă recent la Senat de UNICEF România.
Spațiul european al educației promovează colaborarea dintre țările UE în domeniul educației, cu scopul de a construi sisteme naționale de educație și formare mai reziliente și mai incluzive.
Uniunea Europeană este aproape de a atinge obiectivul privind ponderea populației cu studii superioare. România se află la coada clasamentului cu 20 de puncte procentuale sub media UE.
Global Gateway este strategia europeană pentru a stimula conexiunile inteligente, curate și sigure în sectoarele digital, energetic și de transport și pentru a consolida sistemele de sănătate, educație și cercetare din întreaga lume.
Atunci și acolo unde intervenția instituțională și oficială a autorităților statale se lasă dorită mult timp, românii reușesc să suplinească acest ajutor întârziat