Digitalizarea joacă un rol esențial în toate politicile UE și este declarată prioritate comună pentru perioada 2019-2024, de Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană.
Apariția internetului a dus omenirea în era digitală, accesul rapid la informații punându-și puternic amprenta asupra modului de învățare și de dezvoltare și făcând posibilă apariția unor noi modele de afaceri.
Comisia Europeană a lansat o consultare publică online referitoare la viitoarea propunere legislativă privind un nou cadru comunitar al UE pentru monitorizarea pădurilor, după cum prevede Strategia UE pentru păduri pentru 2030.
Noi norme mai stricte de protecție a consumatorilor, adaptate erei digitale au intrat recent în vigoare.
Transformarea digitală ocupă un loc important în preocupările Uniunii Europene, iar sumele alocate sunt consistente, în acord cu obiectivele.
În loc să stea în fața televizorului familiei, milioane de europeni, în special tineri, vizionează conținut pe internet, la cerere și pe...
În perioada mai-iunie 2021 bibliotecarii din județul Vâlcea se pregătesc, printr-o serie de întâlniri organizare de Centrul Europe Direct, pentru trecerea la era digitală.
Comisia Europeană a lansat o nouă strategie de combatere a criminalității, care va ajuta atât instituţiile comunitare, cât şi statele naţionale să facă faţă mai uşor criminalității organizate, devenită din ce în ce mai sofisticată.
Pandemia provocată de coronavirus a mutat brusc școala pe internet în primele luni ale anului. Învățământul a fost nevoit astfel să facă un pas rapid și important în același timp spre era digitală.
S-a împlinit un an de la lansarea SELFIE - acronimul unui instrument online gratuit al Uniunii Europene care ajută școlile să evalueze și să îmbunătățească modul în care utilizează tehnologia pentru predare și învățare.
Parlamentul European, Consiliul și Comisia au ajuns la un acord politic pentru a adapta normele europene privind drepturile de autor la era digitală.
Elevii din România știu să se conecteze la lumea în care trăiesc, fiind constienţi că revoluţia digitală va schimba fața lumii şi că, în următoarele decenii, datorită noilor tehnologii şi evoluţii ale economiei, vor apărea noi meserii pentru care ar treb
Numai 54 % dintre europeni pot conversa în cel puțin o altă limbă, 25 % pot vorbi cel puțin două limbi străine și 10 % pot conversa în cel puțin trei limbi.
Europa are nevoie, mai mult decât oricând, de cooperare şi de investiţii pe termen lung.
Odată cu revoluția informațională și diversificarea aparatelor digitale, alături de beneficii și avantaje au apărut și dezavantajele.