Galeria Creart din București a găzduit expoziția personală „Chimeșa. The Old Blouse” a artistului și designerului Dorin Negrău.
Timiș este un județ multicultural și un exemplu de conviețuire al etniilor. Prezența acestora se observă atât prin arhitectura clădirilor, prin diversitatea evenimentelor, cât și prin meșteșuguri.
Astăzi vă invităm într-un loc ce concentrează natură şi istorie îndeajuns pentru a reprezenta un obiectiv turistic în sine.
Maramureșul se prezintă cu o ofertă turistică pentru toate gusturile. Putem alege între diverse activități în natură și experiențe culturale.
Botoșani, ruta Cultural-Turistică Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România
Copiii înscrişi în programul taberei vor fi iniţiaţi în tainele meşteşugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, arta creației măştilor şi podoabelor populare...
O paradă a costumului popular românesc marca 'Flori de Ie' va avea loc, pe 24 iunie, la Palatul Behague, reşedinţa Ambasadei României din Franţa, în cadrul Festivalului 'RomânIA Autentică'
Ca în fiecare început de toamnă, în preajma sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci Muzeul Național al Țăranului Român întâmpină anotimpul cu expoziții noi, târg de icoane şi târg cu meşteri, ateliere de creativitate, lansări de carte, concerte și multe filme.
La Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR), din București, s-a deschis o expoziție în premieră - primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii - [În]toarcem cânepa spre viitor.
Cu un secol în urmă existau 367 de instalaţii hidraulice ţărăneşti numai în bazinul superior al Mureşului, însă acum mai sunt numai trei rămase, salvate în muzeele etnografice din Reghin şi Sibiu.
Costumele populare româneşti revin la modă. Strânse la gât, cu cheiţă, cum se spune sau nu, încreţite sau drepte, mai simple sau mai elaborate, iile româneşti capătă o nouă viaţă.
Meşteşuguri tradiţionale, peisaje liniştitoare şi bucate alese sunt tentaţiile zonei pe care vă invit să o explorăm astăzi.
Stuf, chirpici, piele argăsită manual sau textile cu motive deltaice sunt promovate printr-un proiect care îşi propune încurajarea tradiţiilor şi meşteşugurilor din zone îndepărtate ale Deltei Dunării.
Asociaţia ,,Moara de Hârtie o organizaţie non guvernamentală din comuna Comana, judeţul Giurgiu, a implementat în ultimii trei ani...
La vreme de toamnă, vă invităm să faceţi un popas într-o zonă în care s-a creat din cele mai vechi timpuri o cultură a viţei-de-vie şi a vinului, celebrată şi astăzi: Ostrov.