Mergem astăzi în vestul României, în judeţul Timiş, pentru a-i descoperi secretele.
În fiecare an, Uniunea Europeană recompensează și recunoaște două sau trei orașe drept capitale europene ale culturii. Ideea este de a face cunoscute cultura, istoria și moștenirea artistică a anumitor regiuni din Europa. Anul acesta, capitalele culturale europene sunt orașe din Austria, Norvegia și Estonia, iar în 2023, ne amintim, și Timișoara s-a numărat printre capitalele culturale europene.
Chiria medie pentru închirierea unui apartament depăşeşte 1.000 de euro pe lună
Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Timişoara îşi aşteaptă în orice anotimp vizitatorii, fiind unic prin cele trei pieţe urbane, fiecare cu un anumit stil arhitectural.
Traficul de pe aeroporturile din România a revenit în prima jumătate a lui 2024 la nivelul pre-pandemie.
Primăria Municipiului Iaşi este, în perioada 13 - 14 august, gazda Conferinţei 'Diaspora - un coridor al oportunităţilor' - un concept al Centrului Franco - Român de Cooperare Economică şi Culturală din Bordeaux, aflat la a doua ediţie.
Artistul clujean, care a trăit şi în SUA, Marius Bercea, semnatar al expoziţiei „Marius Bercea: This Side of Paradise” de la Timişoara,...
Ascultaţi aici emisiunea "Călător prin România" din 22.07.2024.
Ami Barak din Franţa, critic, istoric de artă și fost profesor universitar, curatorul expoziției „Sporal” a artistei Mimosa Echard, de la...
La Timişoara are loc expoziția “Sporal”, de Mimosa Echard. Am stat de vorbă cu Ami Barak, cunoscutul curator originar din România.
Paşapoartele electronice româneşti vor putea fi scanate direct la porţile electronice automate din interiorul aeroporturilor din Noua Zeelandă începând de luni, 27 mai.
Piaţa imobiliară din România dă semne de revenire, iar apartamentele noi s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti.
Împreună cu artistul plastic Suzana Fântânariu și inginerul constructor Karina Cistelecan descoperim valori culturale și de arhitectură religioasă în capitala provinciei Banat, totodată capitală europeană a culturii, în 2023.
Pe 21 martie este celebrată la nivel internațional Ziua poeziei, iar în București acest moment a început să fie marcat de pe 18 martie de către un important lanț de librării printr-un eveniment ajuns deja la a patra ediție: Zilele poeziei la Cărtureşti.
România devine de la un an la altul o destinaţie tot mai atractivă pentru muncitorii străini, a afirmat şeful Serviciului pentru Imigrări al judeţului Arad, comisar-şef Ciprian Blidar.