Aici puteţi asculta "Muncind în Europa", ediţia din 25.03.2024.
Aici puteţi asculta Muncind în Europa, ediţia din 08.01.2024
A început anul universitar 2023-2024 pentru cei 450.000 de studenţi din România.
România are în continuare cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană, cu vârste între 18 și 24 de ani, care renunță la educație. Rata așa numitului abandon școlar timpuriu este în țara noastră cu mult peste media europeană, arată statistica europeană.
Noile legi ale educaţiei au ajuns în dezbaterea Camerei Deputaţilor de la Bucureşti.
Ziua Internațională a Romilor vine cu un mesaj de la Bruxelles care atrage atenția asupra condițiilor de trai și a discriminării cu care se confruntă romii din statele UE.
În România, datele oficiale arată că unu din patru copii din mediul rural renunță la școală înainte de a ajunge în clasa a VIII-a, lipsa resurselor materiale și rezultatele școlare foarte slabe fiind printre principalele cauze ale abandonului.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 28 noiembrie 2022.
Fosta consilieră prezidenţială Ligia Deca a preluat protofoliul Educaţiei în Guvernul de la Bucureşti
Parlamentul European discută pentru găsirea celor mai bune căi de protecţie pentru protejarea copiilor refugiaţi ucraineni.
Guvernul de la București a adoptat acte normative necesare pentru accesarea fondurilor din PNRR.
Abandonul școlar a crescut la toate nivelurile de învățământ, din școala primară până la universitate.
Organizația Salvați Copiii le întinde o mână de ajutor copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Ei vor beneficia de consiliere dar și de diverse activități educaționale și recreative, în cadrul unui proiect european.
A merge la şcoală poate fi ceva nu doar neplăcut, dar şi greu de realizat pentru mulţi copii din zonele rurale. Sărăcia, problemele familiale, distanţele de parcurs, lipsa motivaţiei, toate acestea devin, prea adesea, cauze ale abandonului şcolar.
Guvernul român şi-a asumat proiectul prezidenţial România educată.