Rudele mai acrişoare ale cireşelor, vişinele se bucură de multe modalităţi de valorificare în bucătăria românească.
În această ediție, vă prezentăm rețete de tocăniță de ciuperci, o mâncare sau o garnitură pe care o întâlnim în special în zone cu tradiție în recoltara acestora.
În această ediție, vă prezentăm rețete de tocăniță de ciuperci, o mâncare sau o garnitură pe care o întâlnim în special în zone cu tradiție în recoltara acestora.
În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrecere cu multă mâncare şi cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrecere cu multă mâncare şi cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
Din vinete se pot pregăti multe aperitive, în România cel mai popular fiind salata de vinete.
Din vinete se pot pregăti multe aperitive, în România cel mai popular fiind salata de vinete.
Primele borcane de dulceaţă din acest an se pregătesc în lunile mai şi iunie, atunci când apar şi primele fructe.
Primele borcane de dulceaţă din acest an se pregătesc în lunile mai şi iunie, atunci când apar şi primele fructe.
Gătitul are o componentă magică pe care istoricii, folcloriştii şi antropologii nu au ezitat să o cerceteze şi să descopere în el semnificaţii culturale.
În toate regiunile României întâlnim gogoşi umplute cu brânză, fie dulce, fie sărată, sub diferite nume.
În toate regiunile României întâlnim gogoşi umplute cu brânză, fie dulce, fie sărată, sub diferite nume.
Nemultumiţi de actuala situaţie din sistemul sanitar, medicii de familie au protestat, hotărând să nu mai elibereze reţete compensate şi bilete de trimitere timp de două zile.
S-a deschis cu câteva luni în urmă, folosind spaţiul unui fost restaurant, pe care l-a mobilat cu mese recuperate din vechi case săseşti.
Astăzi ne oprim în Muntenia pentru a vă prezenta câteva mâncăruri specifice acestei provincii (istorice româneşti situată între Carpaţi şi Dunăre).