Creştinii ortodocsi si catolicii sunt în a doua zi de Paşti, la începutul unei săptămâni numită “Luminată”.
Maramureșul a devenit o destinație tradițională de Paște. Pe lângă bucatele tradiționale și o prezentare a tradițiilor, turiștii sunt invitați și la mișcare, întrucât se pot face drumeții, traseele fiind destinate întregii familii.
Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.
Sărbătoarea Paştelui este marcată în diverse moduri în ţările creştine, pornind de la decorarea locuinţelor, sau a fântânilor, spre exemplu în Elveţia, până la arderea brazilor rămaşi de la Crăciun, în Germania, paradele din SUA, sau confecţionarea unor păpuşi din carton sau hârtie care sunt arse în Duminica Sfântă, în Mexic.
Bucovina este cunoscută pentru bisericile şi mănăstirile cu picturi murale, care au o istorie de 5 secole şi care se află în patrimoniul cultural mondial UNESCO, însă are şi multe alte locuri care merită vizitate, printre care situri istorice şi muzee.
Proprietari de pensiuni şi hotelieri au pregătit şi în acest an pachete pentru perioada Sărbătorilor pascale, destinate celor care doresc să vadă cum sunt păstrate tradiţiile în diferite zone şi regiuni ale României.
Tradițiile românești la atelierul de Paște organizat de Asociația Culturală Danezo-Română din Skive, Danemarca, pentru copiii din comunitate (la școala din Durup, pe 12 aprilie).
Românii și-au petrecut sărbătorile pascale atăt în țară, cât și în străinătate.
Lumina Sfântă a fost împărţită clerului şi credincioşilor ortodocşi adunaţi în Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim.
Președintele României, Klaus Iohannis, a tranmis un mesaj pentru credincioșii care sărbătoresc Învierea Domnului.
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis, sâmbătă, mesaj cu ocazia Sfintelor Paşti, în care a mulțumit militarilor şi veteranilor de război un pentru sacrificiile făcute în numele României.
Minivacanţa de 1 Mai şi Paştele Ortodox / Votul în străinătate la alegerie europarlamentare / Ajutor pentru TAROM / Noi evacuări din Gaza / Premiile cinematografiei româneşti / O nouă campioană la fotbal
Sărbătoarea Paștelui este cea mai bună ocazie de a cunoaște satul românesc îndeaproape.
Staţiunile montane şi cele de pe litoralul românesc al Mării Negre s-au umplut de turişti, în minivacanţa dintre 1 mai şi Paştele ortodox.
Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate a luat fiinţă în anul 2007, odată cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, Ciocănești, ce se desfăşoară anual în apropierea sărbătorilor de Paşti.