Dâmbovicioara nu este doar o comună la poalele munților, este o punte între trecut și prezent, între natură sălbatică și ospitalitate autentic românească.
Maramureșul a devenit o destinație tradițională de Paște. Pe lângă bucatele tradiționale și o prezentare a tradițiilor, turiștii sunt invitați și la mișcare, întrucât se pot face drumeții, traseele fiind destinate întregii familii.
Orașul Târgoviște, fostă capitală a Țării Românești, își întâmpină turiștii cu o atmosferă încărcată de istorie și de farmec medieval.
România încearcă să-și promoveze atracțiile turistice la cele mai mari târguri de profil din lume.
Astăzi vă invităm într-o zonă ce s-a constituit în ultimii ani în Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, zonă cu un număr impresionant de obiective turistice naturale, istorico-culturale, arhitecturale şi monahale.
Domeniul schiabil al staţiunii Poiana Brasov se află pe un versant al Muntelui Postăvarul, al cărui vârf are o altitudine de 1.803 metri.
Astăzi vă invităm în nordul ţării, la Sighetu Marmaţiei, în oraşul unde se spune glumeţ că “se agaţă harta în cui”.
Bucovina reprezintă o destinaţie de vacanţă preferată de români, dar şi de turiştii străini, o destinație al cărei farmec sporește în perioada sărbătorilor de iarnă.
În stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara, s-a dat startul unui nou sezon de schi.
Polovragi, localitate din judeţul Gorj, este un loc încărcat de istorie, dar şi un loc de relaxare sau chiar un punct de plecare pe trasee montane, atunci când vremea o permite.
După ce în 2023, a fost Capitală Europeană a Culturii. Timișoara, cel mai mare oraş din partea vestică a României, continuă să atragă vizitatori.
Cifrele turismului în România sunt în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Având o populaţie de aproape 400 de mii de locuitori, Iaşi este unul dintre cele mai mari oraşe ale României și are multe locuri atractive pentru cei care îl vizitează.
Situată în defileul Jiului, la 32 de km de oraşul Târgu Jiu, mănăstirea Lainici a fost înfiinţată în secolul al 14-lea de un călugăr, Nicodim, într-un loc pe atunci izolat.
Situată la o altitudine de 1.600 de metri, staţiunea Rânca are circa 5.000 de locuri de cazare în pensiuni şi mici hoteluri, precum şi trei parcuri de aventură, iar în timpul verii schiatul şi săniuşul sunt înlocuite cu succes de pârtia de tubing.