Suplimentarea fondurilor pentru Afganistan

suplimentarea fondurilor pentru afganistan Ministerul Apărării Naţionale a primit o suplimantare de 100 de milioane de lei pentru desfăşurarea misiunii din Afganistan, în 2015.

Ministerul Apărării Naţionale a primit o suplimantare de 100 de milioane de lei pentru desfăşurarea misiunii din Afganistan, în 2015.  Suplimentarea a fost cerută de minster pentru misiunea de protecţie a forţelor din zona Aeroportului Kandahar. Preşedintele Traian Băsescu a aprobat, luna trecută,  mărirea contribuţiei României în Afganistan cu 450 de militari.

 

"În momentul de faţă avem la dispoziţia operaţiunii Resolute Support 200 de militari care vor fi instructori în anul 2015 pentru forţele afgane şi […] ne asumăm şi misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea Aeroportului Kandahar, ceea ce înseamnă 420 de militari peste cei 200 deja aprobaţi, care, din 15 martie, îşi vor începe misiunea de protecţie a forţelor la Kandahar", a declarat şeful statului.

 

Bugetul MApN pentru anul viitor este cu 0,83% mai mare decât cel din 2014, în valoare totală de  7,25 miliarde de lei. Totuşi, Armata nu primeşte suma pe care spera să o primească.

„Bugetul […] nu asigură acea creştere de 0,3% din PIB, datorită faptului că negocierile pe care le-a purtat Guvernul României cu organismele internaţionale n-au dus până la urmă la acea derogare de creştere a deficitului bugetar cu 0,3% la nivelul bugetului naţional care să fie alocat creşterii bugetului Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării.


www.rri.ro
Publicat: 2014-12-18 17:13:00
Vizualizari: 244
TiparesteTipareste