Foști și actuali membri în CA al SRR, puși sub acuzare

foști și actuali membri în ca al srr, puși sub acuzare Foști și actuali membri în CA al SRR au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Foști și actuali membri în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) sunt urmăriți penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Andras Istvan Demeter și Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR), Mihai Voicu, Stejărel Olaru și Doina Moșneag (foști membri în CA al SRR), precum și față de alte 6 persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație.

 

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014 aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", declară procurorii.

 

Procurorii și polițiștii au efectuat, joi, percheziții la sediul SRR, precum și la sediul și punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale cu care instituția a desfășurat relații comerciale, fiind puse în executare 11 mandate de aducere.

 

Radio România a anunţat într-un comunicat că a pus la dispoziţie procurorilor toată documentaţia solicitată. SRR a precizat că în acest moment nu este în măsură să ofere mai multe detalii, dar a dat asigurări că Radioul public „va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza care face obiectul acestor cercetări în măsura în care acestea privesc Radioul”.

 

Miercuri, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Mirela Fugaru, membru în CA al SRR, s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada 29 iunie 2010 — 29 iunie 2014, a participat și a votat, în cadrul ședințelor desfășurate la nivelul Consiliului de Administrație al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR. Potrivit ANI, d-na Fugaru a încheiat cu SRR mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea și monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul unor grupuri de lucru.


www.rri.ro
Publicat: 2016-11-17 21:30:00
Vizualizari: 272
TiparesteTipareste