În amonte pe Dunăre 2017

În amonte pe dunăre 2017 Şi-a început periplul pe Dunăre în 2016. A pornit de la Giurgiu – de la Muzeul Judeţean „Teoharie Antonescu”; s-a oprit la Ruse - la Muzeul Regional de Istorie; apoi la Călăraşi - la Muzeul Dunării de Jos şi Protoeria.

Şi-a început periplul pe Dunăre în 2016. A pornit de la Giurgiu - de la Muzeul Judeţean "Teoharie Antonescu"; s-a oprit la Ruse - la Muzeul Regional de Istorie; apoi la Călăraşi - la Muzeul Dunării de Jos şi Protoeria. Au urmat Silistra - Muzeul de Artă; Drobeta Turnu Severin - Palatul Culturii "Teodor Costescu"; Tulcea -  Institutul de Cercetări Eco - Muzeale "Gavrilă Simion"- Casa Avramide, şi  s-a îmbogăţit în fiecare oraş cu lucrări ale artiştilor plastici locali.


Este vorba despre expoziţia "În amonte pe Dunăre", parte din proiectul cu același nume al Fundaţiei Culturale Elena Surdu Stănescu, rezultat al activităţii de documentare şi creaţie a Taberei de la Sulina (tabără de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă) iniţiată în urmă cu zece ani. Activitatea din Tabără s-a finalizat cu două expoziţii de artă plastică deschise la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti în 2011 şi 2015. Lista artiştilor expozanţi, rămâne un document viu, în permanentă îmbogăţire cu participarea artiştilor plastici din oraşele itinerate.


În 2017 periplul expoziţional, începe la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, urmând apoi cursul Dunării: Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria).


Astfel pe parcursul întregii luni martie, mai precis din 5 martie până pe 2 aprilie, puteţi să vă bucuraţi de creaţii contemporane având ca temă principală Dunărea, oraşele riverane, frumuseţea plină de mister a naturii.www.rri.ro
Publicat: 2017-03-01 11:44:00
Vizualizari: 320
TiparesteTipareste