Ceremonie de repatriere din Afganistan a Lupilor Negri, la Iași

ceremonie de repatriere din afganistan a lupilor negri, la iași Miercuri, 6 septembrie, de la ora 11.00, în fața Primăriei municipiului Iași a avut loc ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 151 Infanterie Protecţia Forţei "Lupii Negri".

Miercuri, 6 septembrie, de la ora 11.00, în fața Primăriei municipiului Iași (Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt) a avut loc ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 151 Infanterie Protecţia Forţei "Lupii Negri".


Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2017, au executat peste 1000 de misiuni de asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane. De asemenea, au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menținut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.


"Sunt onorat să fiu în capitala Moldovei și sunt foarte onorat de a primi astăzi, aici, în fața Mitropoliei Moldovei, detașamentul Lupilor Negri Batalionului 151 Infanterie Protecția Forței Lupii Negri, care a participat timp de șase luni la misiuni în teatrul de operațiuni din Afganistan. Pentru România, ei înseamnă mult, înseamnă respectarea angajamentelor semnate la NATO. Suntem mândri de realizările lor. Și-au executat misiunea complet. Pentru noi înseamnă o respectare a angajamentului asumat de România în lupta împotriva terorismului internațional, în misiunea pe care România o are în cadrul NATO RESOLUTE SUPPORT în Afganistan", a declarat generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locțiitorul Șefului de Stat Major pentru Operații și Instrucție. 


www.rri.ro
Publicat: 2017-09-06 17:57:00
Vizualizari: 462
TiparesteTipareste