Serbările cetăţii Caransebeş

serbările cetăţii caransebeş Festivalul “Serbările Cetăţii” marchează unul dintre cele mai importante artefacte istorice al urbei şi se va desfăşura începând de azi în parcul Teiuş.

Caransebeşul este cel mai vechi oraş al Banatului, cu toate că, în timp, şi-a pierdut importanţa în favoarea oraşului Timişoara. Dar la Caransebeş există o cetate atestată încă de pe vremea regelui maghiar Ladislau al IV-lea din anul 1289. Festivalul “Serbările Cetăţii” marchează unul dintre cele mai importante artefacte istorice al urbei şi se va desfăşura începând de azi în parcul Teiuş. Este organizat de Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură “George Suru” şi a ajuns la ediţia a XIV-a.

 

La ora 18:00 festivalul va începe cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul “Doina Banatului” dirijat de Mircea Petruţ,  cu soliştii Maria Hurduzeu, Alin Olan, Daniela Văcărescu, Ion Alexandrescu, Ionela Bădălan, formaţiile de dansuri din Caransebeş. Recitalul serii va fi susţinut de Mihaela Petrovici. Vineri este programată gala muzicii folk în care protagoniştii vor fi Vasile Şeicaru li Nicole Matei.

 

În program vor mai fi, între alţii, Marius Baţu, Dinu Olăraşu, Cristian Buică. Sâmbătă va fi o paradă ecvestră cu cavaleri în armură şi domniţe. Vor mai fi lupte cavalereşti, ateliere de meşteşuguri, dansuri medievale, teatru şi acrobaţii. În ultima zi, duminică, vor fi concerte cu Phaser, Alex Velea şi Mandinga şi nelipsitul foc de artificii.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-09-14 15:20:00
Vizualizari: 678
TiparesteTipareste