120 de militari de la Batalionul 228 Apărare Antiaeriană pleacă în Polonia

120 de militari de la batalionul 228 apărare antiaeriană pleacă în polonia Misiunea grupului este de a asigura prezența înaintată și consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței pentru descurajarea oricărei potențiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

La sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană ”Piatra Craiului” din Brașov a avut loc, astăzi, ceremonialul de plecare în Polonia a Detaşamentului de Apărare Antiaeriană. 120 de militari ai batalionului 228 vor fi dislocaţi în Polonia, în perioada septembrie 2017 - martie 2018.

 

Militarii români vor avea în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON și vor face parte din Grupul de luptă NATO condus de către SUA. Misiunea grupului este de a asigura prezența înaintată și consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței pentru descurajarea oricărei potențiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

 

“După o lungă perioadă de pregătire, lungă însemnând trei luni de zile am parcurs toate etapele și am îndeplinit toate obiectivele stabilite pentru pregătirea militarilor. Pregătirea lor a fost încununată de succes și apreciată de comisia de evaluare finală în urma activității desfășurate în poligonul Capu Midia, care s-a concretizat în evaluarea acțională constând în trageri de luptă cu antiaeriene și terestre, iar calificativele au fost foarte bune. Acest lucru înseamnă că militarii sunt pregătiți să facă față oricărei misiuni, oricăror provocări acolo unde merg. Este prima misiune a Batalionului 228 Apărare Antiaeriană "Piatra Craiului”, a declarat comandantul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană "Piatra Craiului'', locotenent colonel Robert Ștefan Godri, informează Agerpres.

 

La ceremonia de astăzi a avut loc și un moment emoționant. Unul dintre militari a cerut mâna iubitei sale în fața colegilor.

 

Oare va spune "DA"? Moment emoționant la plecarea artileriștilor antiaerieni brașoveni în Polonia. Fruntașul Mareș Marius o cere în căsătorie, chiar în aceate momente, pe iubita lui Cojocariu Lorena. Haideți să vedem ce îi va răspunde!

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Thursday, September 14, 2017

www.rri.ro
Publicat: 2017-09-14 18:09:00
Vizualizari: 587
TiparesteTipareste