Simona Halep, ovaţionată la Bucureşti

simona halep, ovaţionată la bucureşti Zeci de mii de oameni au ovaţionat-o pe campioana de la Roland Garros, românca Simona Halep, pe Arena Naţională din Bucureşti.

O naţiune sănătoasă îşi celebrează doar adevăraţii eroi, pe cei care îşi clădesc carierele, indiferent de domeniu, pe talent şi efort, fără a încerca să trişeze. Iar românca de 26 de ani Simona Halep, încoronată, în premieră, la Roland Garros, este un astfel de om. Este, poate, motivul pentru care zecile de mii de oameni veniţi pe Arena Naţională din Bucureşti s-o ovaţioneze pe românca momentului au huiduit-o pe primarul general al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, simţind că, prin prezenţa alături de Halep, aceasta ar încerca să speculeze sărbătoarea sportului românesc şi să obţină de aici un profit electoral şi de imagine. 


Peste 20 de mii de oameni au ţinut să fie prezenţi pe cel mai mare stadion al României, pentru a omagia un compatriot excepţional, cu care se pot mândri. Doi artişti cunoscuţi au cântat imnul ţării, aşa cum au făcut-o şi sutele de suporteri ai Simonei la finalul partidei de la Paris. Pe Arena Naţională au fost români de toate vârstele, cu steguleţe tricolore, care au scandat "Simona! Simona!". Iar campioana, ţinând în braţe o copie transmisibilă a trofeului şi îmbrăcată în costumul de tenis cu care a învins-o în finala de sâmbătă pe americanca Sloane Stephens, le-a răspuns pe măsură. 


Simona Halep: "Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Am vrut special să vin să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Bucuria este mai mare decât pe terenul central de la Paris. Vă mulţumesc foarte mult. Este un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanţe au venit şi sunt sută la sută din ţara noastră. Mereu m-am antrenat aici. Am crescut aici şi mereu am crezut că se face performanţă mare, chiar dacă provin dintr-o ţară mai micuţă". 


După 3 finale de Mare Şlem pierdute, două chiar la Paris, în 2014 şi 2017, şi a treia anul acesta, la Openul Australian, Simona Halep, numărul unu mondial de peste 30 de săptămâni, triumfă la Openul Franţei, impresionând adversare de top, foste celebrităţi ale sportului alb şi specialişti prin forţă fizică şi mentală, tehnică şi capacitate de efort. A fost al treilea meci pe zgura pariziană în care micuţa româncă a revenit în joc şi a câştigat după ce pierduse primul set. Iar alături de excelentul ei antrenor, australianul Darren Cahill, românca e decisă să-şi continue ani buni cariera ajunsă la cel mai înalt nivel. Şi să urmeze îndemnul fostului mare campion Ilie Năstase de a-şi menţine apetitul pentru Grand Slam -uri. 


Simona Halep a jucat, la Paris, a 31-a finală din carieră şi deţine 17 titluri. Trofeul obţinut la Roland Garros a venit la un deceniu de la succesul aici ca junioare, la 4 decenii de la triumful primei românce, Virginia Ruzici, pe zgura pariziană, şi la 45 de ani de când Ilie Năstase cucerea Openul Franţei şi pe francezi cu jocul său încântător. El are, acum, în Simona Halep, o  demnă urmaşă.


www.rri.ro
Publicat: 2018-06-12 12:15:00
Vizualizari: 64
TiparesteTipareste