Program estival de transport feroviar – Trenurile Soarelui 2018

program estival de transport feroviar – trenurile soarelui 2018 Incepând de astăzi, 29 iunie, se pune în aplicare programul de circulație "Trenurile Soarelui" - program estival de transport al CFR Călători.

Incepând de astăzi, 29 iunie, se pune în aplicare programul de circulație "Trenurile Soarelui" - program estival de transport al CFR Călători. Până la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră, către Delta Dunării şi retur. 16 trenuri directe  (incluzând şi  ramurile aferente) vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia, iar 17  trenuri vor pleca zilnic din Bucureşti spre Constanța, din care 7 vor ajunge la Mangalia. De asemenea, există legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanța și stațiuni. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă. Cei care doresc amănunte despre preţul biletelor şi reduceri pot accesa www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte. 


O călătorie București - Constanța, fără  nicio ofertă comercială, este 59,6 lei (circa 13 euro) la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online. 


În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio, la tarife de tren Regio. Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord - Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București - Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.


Pentru cei care doresc săplece în Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta București Nord - Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.


Pentru persoanele cu dizabilități motorii  exista o serie de facilităţi. Acestea au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-06-29 14:11:00
Vizualizari: 185
TiparesteTipareste